Termocentrală vândută prin licitație

693

Termocentrala Mintia, deţinută de Complexul Energetic Hunedoara, a fost cumpărată, prin licitaţie publică, de către Mass Global Energy Rom, parte a unui important producător global de energie.
Licitaţia a avut loc vineri, iar tranzacţia, în valoare de 91.236.832 euro, exclusiv TVA, este considerată una dintre cele mai importante pentru sectorul energetic românesc şi totodată una dintre cele mai mari tranzacţii din insolvenţă din ultimii ani din România.
„Având în vedere specificul activului, Ministerul Energiei, în calitate de acţionar, a impus anumite condiţii investitorului cu scopul de a relansa producţia de energie în Mintia. Astfel, cumpărătorul, Mass Global Energy Rom, are obligaţia ca, până la 31 decembrie 2026, să finalizeze investiţia de realizare a unei capacităţi energetice noi cu o putere instalată de minimum 1.290 MWH, din care minimum 800 MWH în bandă pe gaz şi energie regenerabilă”, a precizat Prefectura Hunedoara.
Potrivit investitorilor, sumele prevăzute pentru modernizarea şi dezvoltarea centralei Mintia în următorii ani se vor ridica la peste un miliard de euro şi vor include dezvoltarea capacităţii de producţie şi în acelaşi timp adaptarea la noile standarde europene pentru trecerea de la producţia de energie electrică din surse regenerabile.
Termocentrala Mintia a devenit funcţională în toamna anului 1969, iar în luna iulie a anului trecut, grupul energetic a fost închis şi a intrat în conservare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here