Termocentrala Rovinari atârnă de un aviz de mediu! Crețan, la discuții cu cetățenii din Rogojelu

606

• Pisc, discuții în contradictoriu cu edilul Drăgoescu
• Primarul de Fărcășești nu semnează avizul de mediu
• Directorul Boza, invitat la discuții miercuri cu localnicii
• Interes politic sau nu?!

La o întâlnire care a avut loc, luni, la Primăria Rovinari, cu directorul SE Rovinari, cu reprezentanții de la mediu și primăriile din zona termocentralei, s-a pus pe tapet acordul de principiu al comunităților privind avizele de mediu necesare pentru funcționarea colosului energetic din zonă. Cei prezenți au punctat pe necesitatea acordului de mediu pentru termocentrala din Rovinari, singurul care nu a fost de acord ca unitatea să mai beneficieze de actul necesar pentru funcționarea viitoare fiind edilul comunei Fărcășești. Constantin Crețan, lider sindical la Rovinari, a purtat discuții, ieri, cu cetățenii din Rogojelu pentru a-i face să înțeleagă că închiderea termocentralei nu ar fi benefică.

Constantin Drăgoescu a motivat, în ședință, potrivit lui Crețan că locuitorii din Fărcășești sunt afectați de Termocentrala Rovinari, deși majoritatea respectivilor sunt salariați ai CE Oltenia. De asemenea, Primăria Fărcășești beneficiază de cel mai mare buget din județ urmare a impozitelor și taxelor plătite comunității de unitățile miniere și de termocentrala Rovinari. “Îi atrag atenția domnului primar că prin refuzul său pune în pericol CE Oltenia și aș dori să gândească cu sufletul la această problemă și să nu se lase influențat politic de șefii săi de partid. Eu voi încerca să discut cu dânsul și să-i prezint efectele refuzului său pentru companie. De asemenea, am luat legătura cu cetățenii să organizăm o întâlnire a celor care locuiesc în satul Rogojelu cu Sorin Boza și prefectul județului Gorj”, a declarat, marți dimineață, Constantin Crețan, lider de sindicat. “Dacă nu se rezolvă această problemă termocentrala este terminată efectul negativ avându-l și asupra CE Oltenia”, a mai completat Crețan.

Apel pentru menținerea termocentralei!
De altfel, Crețan a fost prezent, ieri, la Rogojelu, a discutat cu cetățenii care l-au invitat aici astăzi pe Sorin Boza, directorul general al CE Oltenia. A vorbit telefonic și cu primarul de Fărcășești aflat ieri în județul Dolj. De altfel și Gorjeanul a încercat să-l contacteze pe edilul PNL, dar acesta nu a răspuns, marți, la telefon. “Am vorbit cu cetățenii, mi s-au părut mult mai realiști, înțeleg ce se va întâmpla dacă termocentrala se închide. Am vorbit telefonic cu primarul, și acesta pare că a înțeles problema. Rămâne însă ca domnul Boza să discute cu factorii implicați. Reprezentanții CEO pe relația cu comunitatea vor discuta și ei în așa fel încât problema respectivă să nu mai existe’’, a mai spus Crețan.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here