Termocentrală chinezească la Halânga

363

Compania HiSun PV Technology Co. Ltd. din China a semnat cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) o scrisoare de intenţie pentru construcţia pe platforma industrială din Halânga a unei termocentrale cu o capacitate de 290 Mw. Începând din luna februarie, entitatea economică în cauză va începe demersurile în vederea obţinerii a aproximativ 300 milioane de euro pentru obiectivul stabilit de la Banca Import-Export a Chinei pentru demararea lucrărilor pe parcursul anului 2014.

Compania HiSun PV Technology, subsidiară a China Evergreen Industry Group, este specializată în realizarea de investiţii în sectorul energetic de tip Individual Power Producer. Noua termocentrală va fi executată în parteneriat cu RAAN după cele mai performante tehnici în domeniu. În felul acesta actuala sucursală Romag-Termo a RAAN va avea asigurate în următorii 25 de ani condiţiile de mediu impuse prin aquisul comunitar. În perioada 22-23 ianuarie o delegaţie a companiei chineze HiSun PV Technology Co.Ltd. a efectuat, alături de reprezentanţii Ministerului Economiei din România, o analiză a viitorului proiect, ocazie cu care a vizitat RAAN şi Exploatarea Minieră Husnicioara, de unde se va achiziţiona cărbune pentru funcţionarea noii termocentrale.
HiSun PV Technology Co.Ltd, în cursul anului 2013, a mai derulat în România şase proiecte de investiţii pentru construcţia de centrale solare, una lângă Bucureşti, două la Satu Mare şi trei la Balş, care urmează să fie date în funcţiune în cursul anului 2014.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here