Termen prelungit pentru Programul Rabla Clasic! Noi persoane juridice din judeţul Gorj, acceptate la finanţare

325

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis prelungirea sesiunii de depunere a dosarelor pentru Programul Rabla Clasic până la data de 28 octombrie 2016.

De asemenea, la finele săptămânii trecute, AFM a publicat rezultatul celei de-a patra etape de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (“Programul Rabla”) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (“Programul Rabla Plus”) 2016. În această etapă, pentru “Programul Rabla” au fost analizate la nivel naţional un număr de 415 dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, 239 dosare au fost acceptate pentru 673 autovehicule şi 176 dosare au fost respinse. De asemenea, au fost aprobate 9 contestaţii pentru 19 autovehicule aferente dosarelor respinse în cea de-a treia etapă de evaluare. Pentru “Programul Rabla Plus” au fost analizate un număr de 13 dosare depuse de persoane juridice, toate fiind acceptate pentru 119 autovehicule.
Pe lista persoanelor juridice care au fost acceptate şi respinse în programe se regăsesc şi două societăţi din judeţul Gorj: SC SMALTIMAR SRL care a obţinut o finanţare de 7.250 lei pentru achiziţionarea unui nou autoturism; SC LAZAR SERVICE COM SRL al cărui dosar a fost depus la AFM pe 5 august a.c. şi a primit o finanţare de 35.500 lei firma, fiind acceptată în program cu 5 autovehicule. Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programul “Rabla” şi “Rabla Plus” 2016.
Persoanele juridice şi instituţiile din judeţul Gorj mai pot depune dosare în vederea accesării de fonduri prin Programele “Rabla” şi “Rabla Plus”, la sediul AFM din Bucureşti, până la data de 28 octombrie 2016.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here