Termen pentru patru declaraţii fiscale

239

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj informează că, până vineri, 10 octombrie a.c., inclusiv, după caz, trebuie depuse de către persoanele fizice şi juridice din judeţ o serie de declaraţii. Este vorba despre Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, formular 010. Aceasta se depune de către persoanele juridice care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire. Tot până vineri, la Fisc trebuie depusă Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni pentru persoane fizice române, formular 020, de către gorjenii care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire.
Acelaşi termen de vineri este valabil şi pentru Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, formular 070. Acesta se depune de către persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire.
Ultima declaraţie care trebuie depusă până vineri inclusiv este Declaraţia de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în vederea aplicării regimului de scutire prevăzut la art. 152 din Codul Fiscal, formular 096. Se depune de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 cu perioadă fiscală în luna, trimestrul, care solicită scoaterea din evidenţa plătitorilor de TVA.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here