Termen pentru o serie de declaraţii fiscale

287

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj informează că până săptămâna viitoare pe 25 noiembrie a.c., inclusiv, după caz, trebuie depuse la Fisc mai multe declaraţii.

Printre acestea se numără Notificarea privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare, formular 097. Acesta se depune de către persoanele impozabile înregistrate conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare pentru notificarea organelor fiscale cu privire la aplicarea sistemului TVA la încasare sau cu privire la încetarea aplicării acestui sistem. O altă declaraţie care are termen 25 noiembrie este cea care priveşte obligaţiile de plată la bugetul de stat, cu termen lunar pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii octombrie 2014, formular 100. Acesteia i se alătură şi Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, cu termen lunar, pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii octombrie 2014, formular 112.
Tot până marţi 25 noiembrie, gorjenii în cauză trebuie să depună la AJFP Gorj Declaraţia privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în România şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii octombrie 2014, formular 224.
Acelaşi termen este valabil şi pentru Decontul de taxă pe valoarea adăugată, cu termen lunar, pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii octombrie 2014, formular 300. Decontul se depune şi de contribuabilii care au solicitat scoaterea din evidenţă ca plătitor de TVA conform art. 152 alin. (7) Cod Fiscal până la 10 octombrie 2014. Un alt Decont care trebuie depus este cel de taxă pe valoarea adăugată, formular 301, pentru contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA, conform Codului Fiscal şi care au efectuat: achiziţii intracomunitare în luna precedentă, achiziţii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi, contribuabilii care au efectuat achiziţii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum şi pentru contribuabilii neînregistraţi şi care nu au obligaţia înregistrării, care au efectuat achiziţii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile.
Alte declaraţii care au termen data de 25 noiembrie inclusiv sunt: Declaraţia privind taxa pe valoarea adăugată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat, formular 311; Declaraţia privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată, formular 307; Declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare pentru obligaţiile de declarare aferente operaţiunilor desfăşurate în luna octombrie 2014, formular 390 VIES; Declaraţia informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional, formular 394, pentru declararea operaţiunilor desfăşurate în luna octombrie a.c. de către plătitorii de TVA cu perioadă fiscală lunară.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here