Termen pentru declaraţiile fiscale

149

finante3Deoarece ziua de 25 februarie este una nelucrătoare, până luni, 27 februarie inclusiv, contribuabilii gorjeni se pot prezenta la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj pentru a depune o serie de declaraţii fiscale.

Printre declaraţiile fiscale ce trebuie depuse la Fisc până pe 27 februarie, se numără şi Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, cu termen lunar pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii ianuarie 2012 (formularul 100), Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, cu termen lunar, pentru obligaţiile aferente lunii ianuarie 2012 (formularul 112), Decontul de taxă pe valoarea adăugată pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii ianuarie 2012 (formularul 300). “În ultimul caz, trebuie menţionat faptul că Decontul se depune şi de contribuabilii care au solicitat scoaterea din evidenţă ca plătitor de TVA conform art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal până la 10 ianuarie 2012, indiferent de perioada fiscală”, a precizat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt al DGFP Gorj. Tot până pe 27 februarie, se depune şi Decontul special de taxă pe valoarea adăugată (formularul 301) pentru contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA şi care au efectuat: achiziţii intracomunitare în luna precedentă, achiziţii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 125 indice 1 alin. (3), contribuabilii care au efectuat achiziţii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA; precum şi pentru contribuabilii neînregistraţi şi care nu au obligaţia înregistrării, care au efectuat achiziţii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile.

Declaraţii în funcţie de venituri

Fiscul aşteaptă contribuabilii până la termenul menţionat anterior să îşi depună şi Declaraţia informativă privind livrările şi prestările de servicii efectuate în anul 2011 (formularul 392A). Acesta se depune de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA cu cifră de afaceri realizată în anul de raportare sub 35.000 euro. Cursul de schimb valutar la care se calculează cei 35.000 euro, este 3,3817 lei/euro,curs valabil la data aderării la UE. O altă declaraţie ce trebuie depusă până pe 27 februarie este Declaraţia informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţii efectuate în anul 2011 (formularul 392B). Acesta se depune de persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA cu cifră de afaceri realizată în anul de raportare sub 35.000 euro. Alte declaraţii care trebuie să ajungă la DGFP Gorj până pe 27 februarie inclusiv sunt: Declaraţia informativă privind veniturile obţinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier internaţional de persoane, cu locul de plecare din România în anul 2011 (formularul 393), Declaraţia privind impozitul pe profit (formularul 101), Declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare pentru obligaţiile de declarare aferente operaţiunilor desfăşurate în luna ianuarie 2011 (formularul 390 VIES) şi Declaraţia informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional (formularul 394), pentru declararea operaţiunilor desfăşurate în luna ianuarie 2012, de către plătitorii de TVA cu perioadă fiscală lunară.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here