Termen limită pentru subvenţii la motorină

334

Fermierii gorjeni, care vor să primească subvenţii pentru motorina folosită în lucrările agricole trebuie să depună o cerere la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj până pe data de 10 iunie. În funcţie de cererile agricultorilor se stabileşte şi cantitatea integrală de motorină care revine fiecărui judeţ în parte. Condiţia esenţială pentru obţinerea subvenţiei este suprafaţa terenurilor exploatate, care trebuie să fie de cel puţin un hectar.

Reprezentanţii APIA Gorj informează fermierii că mai pot depune cererea de acord prealabil pentru anul 2014, pentru acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură, până în data de 10 iunie, inclusiv. Ajutorul de stat se acordă producătorilor agricoli care îndeplinesc următoarele condiţii, în funcţie de sectorul/sectoarele vegetal, zootehnic şi/sau îmbunătăţiri funciare în care îşi desfăşoară activitatea: să fie înscrişi în Registrul unic de identificare (RUI) al APIA (să deţină ID fermier); să fie înscrişi în evidenţele APIA cu suprafeţele de teren pe care le exploatează sau în Registrul plantaţiilor viticole, după caz. De asemenea, să fie înscrişi în Registrul agricol cu suprafaţa spaţiilor protejate (sere şi solarii), după caz; să fie înregistraţi în Registrul naţional al exploataţiilor (RNE) al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor sau să deţină document de înregistrare/autorizare sanitară veterinară pentru porci/păsări/familii de albine/viermi de mătase, după caz. Suprafeţele de teren pe care le exploatează să fie de minimum un hectar inclusiv, iar suprafaţa parcelei agricole să fie de cel puţin 0,3 ha, cu excepţia suprafeţelor aferente legumelor cultivate în spaţii protejate.
Fermierii care vor depune cererea pentru subvenţia la motorină vor fi verificaţi de reprezentanţii Serviciului de Control din cadrul APIA, care vor analiza la faţa locului dacă datele menţionate în cerere sunt şi cele din teren.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here