Termen limită pentru depunerea proiectelor la OJPDRP Gorj

131

Astăzi este ultima zi în care se mai pot depune proiecte la sediul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Gorj, proiecte pentru „Irigaţii şi alte lucrări de îmbunătăţiri funciare”. Solicitanţii de astfel de fonduri au la dispoziţie 60 de milioane de euro, fonduri nerambursabile.

Astfel, fondurile alocate prin Măsura 125 – „Irigaţii şi alte lucrări de îmbunătăţiri funciare” pot fi solicitate pentru investiţii în modernizarea sau retehnologizarea sistemelor de irigaţii, inclusiv pentru staţii de pompare sau de contorizare, precum şi pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare care să asigure funcţionarea optimă a sistemelor de irigaţii.
“Până la momentul de faţă a fost depus un sigur proiect la noi. 31 octombrie este termenul limită pentru depunerea proiectelor, până la ora 12.00. Sesiunea pentru depunerea proiectelor aferente acestei măsuri, lansată la data de 3 septembrie trebuia să se încheie la 15 octombrie 2012, ora 12:00. Perioada de depunere a fost prelungită până la data de 31 octombrie conform decizie Autorităţii de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (AM – PNDR) din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Singurul proiect depus se numeşte OUAI Gilort, Organizarea utilizării de apă pentru irigaţii”, a precizat Cosmin Mazilu, şeful OJPDRP Gorj.

Tipuri de investiţii
Aceste tipuri de investiţii pot primi până la 1 milion euro, sumă care acoperă 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru investiţiile de utilitate publică ce deservesc întreaga comunitate. Pentru investiţiile de utilitate publică ce deservesc doar o parte din comunitate, sprijinul financiar nerambursabil este de 75% din totalul cheltuielilor eligibile. În acest caz, ajutorul public acordat nu va putea depăşi 750.000 euro pentru un proiect.

Investiţii de mediu
Beneficiarii Măsurii 125 –sunt organizaţiile şi federaţiile de utilitate publică ale proprietarilor sau deţinătorilor de terenuri agricole, constituite în conformitate cu legislaţia în vigoare. Prin această măsură de finanţare se acordă fonduri nerambursabile pentru creşterea eficienţei activităţii agricole prin îmbunătăţirea aprovizionării cu input-uri şi o mai bună valorificare a produselor rezultate. Se are astfel în vedere diminuarea riscului şi incertitudinii în agricultură, prin reducerea incidenţei fenomenelor naturale (seceta, eroziunea solului etc.).
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here