Termen limită pentru depunerea declaraţiilor la Fisc

172

finanteMâine expiră termenul la care contribuabilii gorjeni trebuie să depună la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj seria de declaraţii fiscale pentru luna iulie.

Formularele care trebuie să ajungă la Finanţe până pe data de 25 a fiecărei luni sunt următoarele: formularul 100, privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, formularul 112, privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitul pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, formularul 300, privind decontul de TVA, formularul 301, referitor la decontul special de TVA, precum şi formularul 224, privind veniturile salariale din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în România şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturile consulare acreditate în România.

Amenzi pentru întârzieri

Pentru prima oară de când s-a introdus depunerea acestui formular on-line, formularul 112 poate fi depus până joi, inclusiv. Printre avantajele depunerii on-line sunt evitarea timpului pierdut pe la ghişee, evitarea aglomeraţiei şi economisirea de resurse financiare necesare pentru deplasarea la administraţiile fiscale. „Contribuabilii trebuie să evite depunerea declaraţiei în ultimul moment, pentru a evita o eventuală suprasolicitare a sistemului informatic pus la punct de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Pentru transmiterea on-line a declaraţiei unice, contribuabilii gorjeni trebuie să deţină un certificat digital calificat de la unul din furnizorii de servicii de certificare acreditaţi în condiţiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, care va fi utilizată pentru semnarea declaraţiei fiscale”, a declarat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt al DGFP Gorj. Certificatul digital calificat pentru semnătura electronică se obţine de la unul din cei trei furnizori de servicii de certificare acreditaţi în condiţiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică. Dacă nu se respectă termenul limită, persoanele fizice riscă o sancţiune cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei, iar cele juridice pot fi amendate cu 1.000 până la 5.000 de lei.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here