Termen limită pentru accesarea măsurii 215

162

Fermierii gorjeni mai au patru zile la dispoziţie pentru a accesa măsura 215 „Plăţi privind bunăstarea animalelor”. Prin această măsură se pot obţine fonduri pentru bunăstarea păsărilor şi porcinelor. Cererile se depun împreună cu declaraţiile şi angajamentele asumate de către beneficiari la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie.

Crescătorii de animale din judeţul Gorj nu se înghesuie să accesese fonduri de la Guvern pe măsura 215. În urmă cu două săptămâni au fost depuse două solicitări pentru măsura 215 privind bunăstare păsărilor. Solicitanţii vor trebui să respecte cerinţele specifice condiţiilor de bunăstare, standardele de ecocondiţionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole aparţinând fermei şi activităţilor agricole desfăşurate la nivelul fermei.
Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor pot fi exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a păsărilor autorizate sanitar veterinar cu următoarele particularităţi: pentru subpachetul 1b sprijinul se acordă pentru exploataţiile comerciale autorizate sanitar veterinar de creştere a păsărilor care au fabrica de nutreţuri combinate (FNC) proprie. Pentru subpachetul 2b), sprijinul se acordă pentru exploataţiile comerciale autorizate sanitar veterinar de creştere a păsărilor în care iluminatul se face exclusiv artificial. De asemenea în cazul subpachetului 4b), este eligibil numai transportul păsărilor în afara exploataţiei sau transportul păsărilor provenite din alte exploataţii decât cea pentru care se solicită plata.
Transportul păsărilor în cadrul exploataţiei pentru care se solicită plata nu este eligibil, exploataţiile care deţin abatoare situate în aceeaşi unitate administrativ-teritorială cu spaţiile de creştere a păsărilor nefiind eligibile pentru acest subpachet. Pentru subpachetul 5b), nu sunt eligibile exploataţiile comerciale autorizate sanitar veterinar de creştere a păsărilor care utilizează apa din reţeaua publică de apă potabilă în fluxurile tehnologice de creştere. Beneficiarii măsurii 215 pot încheia angajamente voluntare multianuale (5 ani), începând cu data de 16 octombrie 2012, pentru unul sau o combinaţie între cele 6 subpachete disponibile. Plata se efectuează anual, compensând pierderile de venituri şi cheltuieli suplimentare induse de aplicarea acţiunilor prevăzute de angajamente.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here