Terapeutul sufletelor, într-un recital de excepție la Muzeul Județean și la Liceul de Arte din Târgu-Jiu!

397

Gheorghe Iovu, cunoscutul meloterapeut din Timișoara, care a încheiat un parteneriat cu IȘJ Gorj, Liceul de Arte și Școala Gimnazială “Constantin Săvoiu”, a fost prezent, săptămâna trecută, la Târgu-Jiu. Miercuri, acesta a susținut un recital inedit pentru județul nostru la Muzeul Județean Gorj, iar joi, un altul la Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu”, în baza proiectului “Petale de suflet”. Proiectul a fost coordonat de prof.Liliana Ștefănescu, de consilierul școlar Dan Elena și de inspectorul școlar Gîrdu Cristinel. Compozitorul și interpretul Iovu și-a lansat recent la București ultimul său album de meloterapie, intitulat “Împlinirea vieții”.

Gheorghe Iovu practică meloterapia, formă de psihoterapie şi chiar de terapie a trupului. Ascultând o anume melodie, fără să ne dăm seama, devenim mai calmi, mintea se limpezeşte, cresc puterea de concentrare şi pofta de viaţă, dispar durerile, iar emoţiile negative se risipesc. Toate aceste beneficii se obţin fără medicamente, doar prin relaxare, meditaţie, acordându-ne o clipă nouă înşine. Muzica vindecă de la tulburări sufleteşti, la cele fizice. Trebuie să învăţăm să alegem acele melodii care ne fac bine, în funcţie de problema pe care vrem s-o ameliorăm. Între sunetele cu putere tămăduitoare, cele compuse de Gheorghe Iovu şi-au câştigat aprecierea în lumea medicinii alternative. Iovu este un terapeut al sufletului care a susţinut joi și vineri la Târgu-Jiu două concerte în două instituții importante din județul Gorj. Iovu le-a cântat elevilor de la Liceul de Arte și cadrelor didactice, dar și iubitorilor de artă și cultură la Muzeul Județean, fiind aplaudat minute în șir. Cel care l-au auzit pe Iovu susțin că muzica sa le-a videcat depresiile, stresul, hipertensiunea și chiar bolile cronice.

Rezultate certificate
Profesorul de pian, Liliana Ștefănescu, a fost cel care l-a prezentat, la începutul evenimentului de la Liceul de Arte, pe celebrul invitat Iovu, menționând că nu era poate o întâmplare că acesta se afla la Târgu-Jiu când municipalitatea sărbătorea 80 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental Constantin Brâncuși ori 100 de ani de la Marea Unire. “Rezultatele obținute de Gheorghe Iovu au depășit de mult granițele țării, domnia sa susținând concerte în mai multe țări din Europa”, a declarat în fața audienței, prof.Liliana Ștefănescu. Cele spuse de profesoara de la Liceul de Arte sunt întărite de presa națională, care a scris pe larg despre Gheorghe Iovu, devenit cunoscut pentru melodiile lui ambientale care induc calmul şi liniştea. De altfel, de peste 30 de ani, Iovu face muzică pentru sufletul românilor, dar pe care o folosesc şi oameni din alte ţări. Efectul este acelaşi. Bolnavii uită de suferinţă, ceilalţi devin mai relaxaţi. Timişoreanul s-a dedicat acestui gen muzical în 1976 după ce a cântat într-un spital de psihiatrie, pentru medici şi bolnavi. În prezent, este cel mai cunoscut compozitor de gen din România. În 1998, a deschis la Timişoara primul centru de meloterapie din ţară, unde şedinţele sunt gratuite, iar audiţiile sunt live. Nici concertele sale nu urmăresc un câştig financiar, dăruieşte tuturor melodii şi, odată cu aceste sunete plăcute, sănătate. Cei care au trecut prin centru şi i-au ascultat muzica, au simţit schimbarea. Dacă vor să repete experienţa pot continua tratamentul acasă, deoarece Iovu a scos peste 10 albume până acum. Muzica lui a fost testată şi validată, chiar are efecte terapeutice. În câteva cabinete şi clinici din România, SUA, Germania, Austria şi Elveţia, metoda este folosită cu succes, bolnavii vindecându-se cu melodiile lui Iovu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here