Teodorescu a făcut parc tradiţional în curtea interioară a Prefecturii Gorj

179

Curtea interioară a Prefecturii Gorj s-a transformat peste noapte într-un mic părculeţ. Şi nu orice parc, ci unul completat cu obiecte tradiţionale, care, culmea, nu dispar din locul în care au fost aşezate, ci sunt păstrate şi îngrijite de personalul instituţiei. Ideea amenajării îi aparţine prefectului de Gorj, Claudiu Teodorescu, implicat total în proiect, acesta fiind cel care a solicitat de altfel şi sprijinul Primăriei Târgu-Jiu pentru punerea în practică a dorinţei sale.

Astfel curtea s-a transformat, fiind completată cu pavele, gazon şi un gard tradiţional. Într-un colţ al spaţiului astfel amenajat în ultimele douăzeci de zile, a apărut o masă ţărănească şi câteva ulcele de pământ, acestea fiind aduse de prefect pentru a completa micul colţ de paradis din incinta instituţiei. Prefectul susţine modest că s-a implicat în acest proiect deoarece a văzut cu stupoare că spaţiul în cauză era lipsit de culoare, în ciuda faptului că aici vin zilnic chiar şi sute de persoane. “Am solicitat sprijinul Primăriei Târgu-Jiu, şi vreau pe această cale să mulţumesc celor care mi-au oferit astfel o mână de ajutor, pentru a amenaja ceea ce aţi văzut. Nu au fost necesare fonduri, şi tot ce s-a pus acolo vine din contribuţia personală şi a celor care m-au ajutat. Personalul instituţiei se va îngriji de gazon şi de păstrarea curăţeniei. Vom mai face şi alte lucrări în curtea interioară”, a declarat Claudiu Teodorescu.
Cert este că în ultimii ani, spaţiul în cauză a fost abandonat de autorităţi, spaţiul fiind utilizat mai mult ca parcare pentru autoturismele instituţiilor care funcţionează aici.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here