Tensiunile din CEO, folosite de PNL împotriva lui Ponta

207

Problemele din Complexul Energetic Oltenia şi mai ales tensiunile existente până la semnarea Contractului Colectiv de Muncă din structură, le-au dat apă la moară liberalilor. Aceştia pregătesc conceperea şi depunerea unei moţiuni de cenzură pe minerit, acţiunea vizând şi domeniul energetic. Titlul moţiunii ar urma să-l implice şi pe premierul Ponta ce va fi acuzat că “În lipsa unei strategii energetice” ar conduce energia în faliment. Prim-ministrul trebuia să ajungă, în aceste zile la Gorj, dar şi-a amânat sosirea.

Liberalii au creionat deja textul moţiunii, în care ar urma să arate dezastrul cu care se confruntă producţia de energie pe bază de lignit şi de huilă, dar şi cea pe bază de uraniu. “Complexul Hunedoara, care produce electricitate pe bază de huilă, este aproape în faliment, iar situaţia de la Complexul Oltenia, care procesează lignit, este tensionată. Conducerea Complexului Oltenia este destabilizată, au fost acolo proteste îndelungi, inclusiv pentru lipsa unui plan real de restructurare. Şi în minele de uraniu au fost proteste violente. Investitorii chinezi în producţia noastră de energie n-au fost şi nici nu vor veni, iar Guvernul nu ia nicio măsură reală în domeniu”, spun surse liberale, pentru presa centrală.
Ministrul Energiei susţine în schimb că, la CEO există o speranţă că această entitate va supravieţui ca atare şi că ar mai trebui făcute nişte ajustări legate de anumite ramificaţii, respectiv la Brăila şi Craiova.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here