Tensiuni politice pe tema numirii noilor administratori ai MedservMin

1499

Acționarii MedservMin SA vor decide, peste două săptămâni, dacă-i revocă pe cei trei administratori ai societății și aleg alții, în situația în care a fost finalizat procesul de selecție.
Unele surse susțin că, există unele tensiuni politice între PNL și PSD cu privire la numirea noilor administrator ai MedserMin, iar ca măsură de precauție, în cazul în care nu se ajunge la o înțelegere, în convocatorul ședinței AGA a fost adăugat un punct care oferă și varianta prelungirii mandatelor provizorii celor aflați în Consiliul de Administrație

Claudiu Matei

Membrii Consiliului de Administraţie ai MedservMin SA sunt numiţi şi revocaţi de către Adunarea Generală a Acţionarilor, în baza mandatului emis. Aceștia au fost numiți, provizoriu, pe o perioadă de patru luni.
Acționarii MedservMin SA, societate prestatoare de servicii medicale la care Complexul Energetic Oltenia deține 98,4% din acțiuni, vor decide, pe 2 octombrie, revocarea celor trei administratori, ca urmare a expirării mandatelor, și alegerea noilor membri în Consiliul de Administrație.
Conform surselor citate, procedura de selecție a noilor administratori a fost finalizată, însă există posibilitatea ca aceștia să nu fie desemnați, din cauza tensiunilor tot mai acute din ultima vreme, dintre PNL și PSD la nivel de Gorj. Deocamdată, acestea nu au răbufnit public, însă fiecare tabără politică trage sforile, în această perioadă, pentru a-și susține favoriții.
În cazul în care, până la data ședinței nu se va ajunge la o înțelegere, există posibilitatea prelungirii mandatelor actualilor administratori provizorii.
Din Consiliul de Administrație al MedservMin SA fac parte Georgiana Popescu, șef serviciu Calculație Costuri și Analiză din cadrul Direcției Financiar Contabilitate a CEO, în calitate de președinte, medicul chirurg Florin Mergea și fosta directoare a Casei de Pensii Gorj, Ioana Talău, în pozițiile de membri.
Din luna martie a acestui an, CEO, în calitate de acționar majoritar al MedservMin, l-a desemnat ca reprezentant în AGA pe Cosmin Trufelea, membru al Directoratului companiei.
Oricum, susțin aceleași surse, liderii politici locali nu au trecere la Dan Plaveti, președintele Directoratului CEO, cel care-l mandatează pe Trufelea în AGA, așa că nu este exclus să apară surprize la numirile în CA al MedservMin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here