Tensiuni la Petrolul Bustuchin! Replici tăioase între antrenor şi viceprimar

1100

Antrenorul principal al Petrolului Bustuchin, Cosmin Frimu, nu s-a prezentat la meciul disputat de echipa sa în ultima runda, victoria de la Roşia de Amaradia. Tehnicianul a decis să părăsească fosta campioană judeţeană din cauza neînţelegerilor cu viceprimarul comunei, Gheorghe Stoenescu. Deşi susţine că şi-a îndeplinit obiectivul (locurile 1-3), Frimu a avut o serie de nemulţumiri. Fostul principal s-a plâns că a pierdut calificarea în Cupă din cauza delegatului echipei, iar la Bustuchin erau probleme financiare. ,,Decizia am luat-o după meciul retur din semifinala Cupei României, când am câștigat meciul cu 3 – 2, după un 0 – 0 în tur, lucru care ne-ar fi calificat în finala competiției, dar lipsa de profesionalism a delegatului echipei noastre a făcut să pierdem la masa verde cu 3 – 0 meciul tur. Obiectivul l-am realizat cu jucătorii care nu mai aveau contracte la alte echipe, iar, în iarnă, dintr-o listă de nouă jucători pe care i-am dorit, nu s-a reușit aducerea decât a unui singur jucător, Ionuț Gîlcescu, care după meciul din semifinala retur cu Petrolul Țicleni, nu a mai dorit nici el să continue din cauza conducerii administrative, care nu și-a onorat promisiunile legate de partea financiară. Am decis să nu mai continui pentru că acolo este un viceprimar care creează tensiune și nu pot apărea rezultate atât timp cât acest om este prezent și face parte din conducerea administrativă.A încercat din momentul în care am preluat această echipă, tot felul de lucruri, care să creeze tensiune în jurul jucătorilor și a primarului Ion Ciocea, care, dacă la început a fost singurul care m-a susținut și credea în proiectul meu de viitor la această echipă, a cedat, ascultând de acest viceprimar care mi-a dat afară în turul campionatului și colaboratorii, cu care alesesem să plec la acest proiect, Doru Mihuț și fiul lui, Cristian Mihuț. Am încercat să țin jucătorii departe de acest scandal. A trebuit să le ridic la fiecare meci moralul, să îi încurajez în momentele dificile, pentru că acest om îmi jignea jucătorii și la victorii!Am încercat toată această săptămână să am discuții și cu domnul primar Ion Ciocea, să analizăm, să discutăm, tot ceea ce s-a făcut bun sau rău, dar nu am reușit, probabil fiind prins în activitățile primăriei. Îi mulțumesc că a crezut în potențialul meu și, cu siguranță, că am fi realizat lucruri mult mai frumoase acolo, împreună, dacă nu am mai avea sfătuitor rău intenționați pe lângă dumnealui!”, a fost mesajul lui Frimu.

Stoenescu: ,,A mâncat o pâine aici şi acum aruncă cu noroi”
În replică, viceprimarul Gheorghe Stoenescu a declarat că Frimu putea evita înfrângerea la ,,masa verde” din Cupă, iar cu jucătorii nu a fost niciodată în conflict. Angajatul Primăriei Bustuchin a spus că Frimu nu a pregătit bine echipa şi multe dintre transferuri nu s-au realizat din cauză că Petrolul ar fi avut un tehnician pe care nu mulţi îl agreează. ,,Am pierdut meciul din tur cu 3-0 din cauza faptului că l-am folosit pe jucătorul Manea, fiind în stare de suspendare. Fotbalistul a fost transferat în iarnă chiar de la Petrolul Ţicleni. Putem spune şi noi că avem o vină, dar vinovatul principal este domnul Frimu.
Cu o oră şi jumătate înainte de meci, jucătorul Manea l-a anunţat pe antrenor că, din ce informaţii are, ar putea să fie suspendat. Antrenorul nu a făcut nimic şi acum aruncă vina pe delegat. E păcat că astfel de oameni, după ce au mâncat o pâine la Bustuchin, încearcă să arunce cu noroi. Eu v-aş recomanda să discutaţi cu jucătorii şi să-i întrebaţi despre persoana mea şi despre modul cum m-au perceput ei, lângă ei sau împotriva lor. Dacă eu am avut anumite nemulţumiri, le-am avut vizavi de el, pentru că mi-am dat seama că nu este profesionist. E o scuză a unui om slab, care a avut mână liberă la Bustuchin. În afară de noi, doar Jiul Rovinari a mai făcut cantonament. Noi aveam pregătire de iarnă şi, chipurile, două antrenamente pe săptămână şi cădeam noi fizic înaintea celorlalţi adversari.La nivelul Ligii a IV-a să spui că ai pus pe listă nu ştiu câţi jucători, parcă erai în Liga 1. Jucătorii îi aduce antrenorul, nu eu sau domnul primar. Din păcate, cu Cosmin Frimu nu vor să lucreze foarte mulţi jucători de valoare din fotbalul gorjean. Pur şi simplu nu vor.Nu i-am dat afară colaboratorii, nu cred că puteam să trec peste domnul primar, care este un om ce a făcut atât de multe, nu numai pentru fotbal, în general, iar dânsul poate să vă spună mai multe despre acest lucru. Dar, dacă ei au plecat, el de ce a rămas?Din punctul meu de vedere, Cosmin Frimu trebuie să aibă rezultate, pentru că nu are niciun fel de rezultat la niciun nivel.A dat bir cu fugiţii, a anunţat cu câteva ore înainte că nu vine la meci, deşi se întâlnise cu jucătorii cu o seară înainte. Sper să mă înşel eu asupra lui şi îi doresc să reuşească în această meserie”, a comentat viceprimarul.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here