Temperaturi de -25 de grade, spre sfârșitul săptămânii

1700

Vremea va deveni geroasă noaptea și dimineața în a doua parte a săptămânii, mai ales în nordul, centrul și nord-estul țării, dar și în unele areale din sud. În văi și depresiuni, temperaturile minime vor scădea, izolat, sub -20 de grade Celsius.

Pe fondul creșterii presiunii atmosferice, cerul se va însenina parțial în a doua jumătate a săptămânii în mai multe regiuni ale țării, iar vremea va fi geroasă noaptea și dimineața pe arii relativ extinse.

Joi, 9 februarie și vineri, 10 februarie, în nordul, centrul și nord-estul țării, temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -8 și -16 grade. Local, în zonele de vale, se vor înregistra între -16 și -21 de grade. Pe alocuri, astfel de temperaturi se vor înregistra și în vestul și sudul țării, mai ales în partea centrală a Olteniei.

În depresiunile intramontane din estul Transilvaniei, precum și în nord-vestul Moldovei, temporar se vor atinge și temperaturi mai scăzute de -20 de grade, iar izolat sunt posibile și valori sub -25 de grade Celsius.

Începând de vineri, vremea va începe să se încălzească treptat, în special ziua, când temperaturile vor deveni pozitive în majoritatea regiunilor țării. Nopțile însă vor rămâne reci, iar în multe zone temperaturile vor scădea sub pragul de ger, scrie meteoradar.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here