Temelescu, Berbecel şi Moşilă, vecini pe Viitorului

1341

Strada Viitorului din Târgu-Jiu, loc în care în ultimii ani s-a ridicat de la zero un cartier cu vile de lux, este ocupată aproape în întregime de proprietăţile a trei dintre cei care s-au îmbogăţit din banii Clubului de Fotbal Pandurii Târgu-Jiu ori din afacerile derulate de Marin Condescu. Vorbim de Viorel Temelescu, fostul vicepreşedinte de la Pandurii trimis în judecată pentru complicitate la devalizarea clubului sportiv, Mădălina Berbecel, partenera de viaţă a fostului preşedinte de la Pandurii, Marin Condescu, şi totodată parteneră de afaceri ilegale cu acesta tot pe banii structurii sportive, şi de Constantin Moşilă, directorul falimentarei Olservmin, fosta firmă a Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia. Cei trei şi-au luat mari suprafeţe de teren în noul carter al baştanilor din municipiu, chiar unul lângă altul, singurul care a reuşit să-şi finalizeze vila fiind Temelescu, casa cu etaj a lui Moşilă fiind încă la roşu în timp ce pe proprietatea Mădălinei Berbecel fiind realizate doar două fundaţii pentru viitoarele imobile ale afaceristei.

d1În perioada anilor 2007-2008, Mădălina Berbecel, Viorel Temelescu şi Constantin Moşilă, apropiaţii lui Marin Condescu, decid să-şi cumpere fiecare câte un loc de casă pe malul Jiului, ştiind că în zonă se va construi un nou cartier rezidenţial, Gheorghe (Bebe)Velican, patronul de la Marsat SA din Târgu-Jiu, achiziţonându-şi şi el o parcelă mare de teren în acelaşi loc. Cei trei cumpără astfel, teren unul lângă altul pe actuala stradă a Viitorului, şi se apucă fiecare să construiască, perioada fiind una propice, banii curgându-le gârlă în conturi, la cârma USMO şi a CS Pandurii Lignitul, de care toţi trei erau legaţi ombilical, fiind Marin Condescu, în prezent trimis în judecată pentru spălare de bani.

d6Temelescu şi casa feng-shui
Primul care termină construcţia este însă Temelescu, semn că vila în colţuri, după model feng-shui, a costat doar câteva miliarde, pe care mâna dreaptă a lui Condescu, le-a avut puse la ciorap. Vila cu etaj, destui de cochetă, a fost finalizată astfel la scurt timp după începerea lucrărilor, iar curtea a fost amenajată şi ea peisagistic şi populată cu câteva patrupede. Câinii păzesc şi acum vila de la numărul 26 a soţilor Temelescu, mai ales în lipsa acestora, cei doi fiind plecaţi, pe parcursul controlului judicar al lui Viorel, tocmai în vacanţă. Temelescu şi soţa sa sunt în Turcia, spun apropiaţi ai cuplului.

d2Mădălina vroia hotel pentru Pandurii
Pe cureaua de teren achiziţionată de Mădălina Berbecel aceasta şi-a realizat, între timp, trei construcţii. A pus temelia pentru o vilă, după cum se vede amprenta la sol a construcţiei, şi probabil pentru o anexă de mai mari dimensiuni. În curtea acesteia se văd astfel cele două temelii şi o construcţie mai mică pe parter, locuibilă. Patroana de “La Boierul” şi-a realizat pe terenul în cauză o grădină, loc de unde se alimentează cu zarzavaturile necesare pentru zacuştele pe care le vinde la băcănia sa.

d5În curte, Berbecel ar fi dorit să construiască un hotel. În planurile iniţiale, hotelul pe modelului lui “Mina” din Rânca ar fi ajuns să găzduiască fotbaliştii de la Pandurii. Fostul administrator de la Mina şi-ar fi folosit experienţa căpătată la hotelul sindicatelor din Rânca, şi acest închis, pentru propriul spaţiul. Nu a mai apucat însă să facă asta, în ultimul an, afacerile sale cu Pandurii intrând în regres, asta şi urmare a faptului că Marin Condescu fusese luat la ochi de anchetatori. Între timp, patronană de fermă la Moi, Mădălina Berbecel îşi deschide băcănia “La Boierul” din Târgu-Jiu, şi anunţă realizarea în apropiere a unui restaurant, proiect aflat însă în stand-by.

d4Moşilă, cu vila neterminată
După ce a pus Olservminul pe butuci, fostul director al societăţii create de acelaşi Marin Condescu, Constantin Moşilă reputează întârzieri în realizarea proiectului său de pe strada Viitorului din municipiu.

d3Rămas fără loc de muncă, o dată cu închiderea Olservmin, Moşilă îşi lasă neterminată vila masivă pe care o realizează gard în gard cu Mădălina Berbecel. La prima vedere, pentru finalizarea construcţiei, Moşilă are nevoie de fonduri serioase, proiectul extins fiind realizat în proporţie de doar 50%, lucrurile de fineţe şi de interior costând când s-a investit până acum în această casă.

d8Cine le-a luat banii celor trei?!
Nu se cunoaşte până acum cine a fost, iniţial, proprietarul parcelelor sau parcelei de teren care a ajuns cu şase ani în urmă în posesia celor trei apropiaţi ai lui Condescu, care, ca prin minune, au hotărât să se învecineze toţi pe strada Viitorului.

d9Voci de la Pandurii susţin că secretara USMO, Dana Bejancu, ar fi deţinut terenul pe care l-ar fi vândut celor trei, dar şi că aceasta nu ar fi străină de tranzacţia imobiliară a celor trei. De altfel, secretara figurează ca martor în dosarul lui Condescu şi Temelescu, şi în mod miraculos, a fost ţinută în funcţie de Gheorghe Etăgan şi remunerată substanţial, poate pentru a i se închide gura.

d7Tot Bejancu a fost bine intruită de avocaţii inculpaţilor înainte de a deschide gura în faţa anchetatorilor şi a da explicaţii în legătură cu falsificarea unui contract de cesiune “în baza căruia a obţinut de la SNLO efectuarea unei plăţi nelegale în sumă de peste 1.600.000 de lei noi, reprezentând tranşa a II-a a plăţii eşalonate a tichetelor cadou aferente Zilei Minerului, înscrisul fiind înaintat la SNLO de către Temelescu Viorel, în baza acestuia efectuându-se plăţile”.
Anamaria Stoica

d10

1 COMENTARIU

  1. Dar de baloi de ce nu scrieti ca si el are viloiul tot acolo si l-a facut cat a lucrat la Pandurii ca era un amarit care statea la bloc cand jucam fotbal cu el si acu are ditamai vila si trei masini.Ce de asta va e frica sa scrieti sau e protejat de cineva sus pus?Si asta e tot la Pandurii sai a furat cot la cot cu aia de care ati scris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here