Temă pentru acasă

797

Cu toții știm ce înseamnă ,,temă pentru acasă” din perspectiva elevilor care am fost, însă, ,,tema” de-acum ne e dată de Viața însăși…
Nu e persoană care să nu fi exclamat, cel puțin odatî: ,,Ce n-aș da să nu mai merg la…? pentru că e plictisitor, pentru că afară plouă/ninge/e prea frig/cald… sau direct: ,,Ce mult mi-ar plăcea să stau, acum, acasă!!!”
Paradoxal, ni se oferă, ACUM, prilejul să o facem: Să STĂM ACASĂ, pentru că TREBUIE, pentru că ne trebuie!
Tot paradoxal, unii aleg ,,aventura” de a nu respecta cerința… de a ieși pe străzi, riscând… Să fie de vină adrenalina sau…ignoranța?
Afară, la prima vedere, nimic NU PARE schimbat: Natura ca și Viața își urmează cursul. O primăvară năzuroasă și clar imprevizibilă se face tot mai mult simțită…însă, la a doua vedere – cea de profunzime – lucrurile nu mai par chiar așa simple.
Afară e și PERICOLUL!!! INVIZIBIL, DAR PREZENT!!!
E o primăvară tristă, ecranele televizoarelor sunt îndoliate de numărul morților…
Poate tu, cel care fugi din izolare sau carantină, ori tu cel fără treabă, declarând una și făcând alta, sau tu – omule cu părul alb – care te afli pe străzi în alt interval orar decât cel stabilit, nu realizezi, încă!!! NU E VORBA NUMAI DESPRE TINE!!! E despre toți cei pe care în sufletul și inima ta îi numești ,,CEI DRAGI” pentru că, inconștiența ta se poate solda cu punerea lor în pericol.
DEZNODĂMÂNTUL???
Ai fost la o înmormântare, a cuiva la care ai ținut mult, a unei persoane care conta pentru tine?…Sigur că da…Îți mai aduci aminte de durerea, tristețea, frustrările de a nu fi făcut mai mult, resimțite în timp ce ochii îți erau împăienjeniți de lacrimi și preotul oficia slujba?
Acum e mai rău…cei dragi, pe care-i poți pierde, DIN VINA TA EXCLUSIVĂ, nu vor avea parte nici de atât…Nu-i vei mai vedea, nu-ți vei putea lua ,,la revedere”, pentru că vei fi contaminat și incapabil de a urma un sicriu ermetic închis…
Ai înțeles acum, unde poate duce un act de ,,bravură inutilă”?
Viața, asa cum am spus, îți dă o ,,temă pentru acasă”: STAI ACASĂ!!! Pentru a te bucura de cei dragi, pentru a te asigura și să îi asiguri că toate cele care există azi, vor continua să existe și mâine !!!
Hai, nu e atât de greu!!! Trebuie doar să reînveți altruismul, să înțelegi că de tine depind viața și sănătatea celor dragi!!!
E o temă grea? O vei rezolva?
Timpul va decide, dacă ai trecut sau nu, testul…
TU ÎNCEARCĂ! ȘI MÂINE E O ZI! FĂ-O SĂ EXISTE, pentru tine și pentru cei dragi!
Nicu Vasile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here