Tema Energy – cel mai mare dezvoltator de centre de date român – listată la Bursă

922

Este foarte posibil ca, în următoarele două luni, dezvoltatorul de centre de date Tema Energy să fie listat la Bursa de Valori București. Reprezentanții Tema Energy au făcut acest anunț încă din luna martie, la scurt timp după ce unul dintre clienții companiei, ClusterPower, și-au lansat primul centru de date în colaborare cu aceasta.

Este foarte posibil ca, în următoarele două luni, dezvoltatorul de centre de date Tema Energy să fie listat la Bursa de Valori București. Reprezentanții Tema Energy au făcut acest anunț încă din luna martie, la scurt timp după ce unul dintre clienții companiei, ClusterPower, și-au lansat primul centru de date în colaborare cu aceasta.

Aceasta este o posibilitate imensă pentru cei ce fac investiții la bursă, deoarece compania Tema Energy are o vechime de 20 de ani în industrie, dar și o cifră de afaceri de aproape 10 milioane de dolari în 2021 – aceasta a marcat și o creștere de 40% a profiturilor.
Desigur, investitorii trebuie să știe mai mult despre o companie înainte de a investi în ea. Tocmai de aceea a fost pus la punct acest articol.
Investitorii vor găsi cuvintele lui Mihai Manole, partener manager Tema Energy, cu privire la listarea la Bursă ce va avea loc în curând, mai mult decât liniștitoare. Într-o mică declarație, acesta a punctat câteva puncte extrem de importante la nivel de afacere, dar mai ales pentru cei ce vor dori să investească în Tema Energy:

  • Aceștia vor să aibă un free-float decent, sănătos pentru companie. Acest termen se referă la acțiuni care nu sunt deținute de Tema Energy sau de investitorii strategici ai acestei companii. Astfel, investitorii de rând, după cum s-ar spune, au toate șansele să investească chiar mai mult decât se așteptau în această companie;
  • În același timp, Tema Energy dorește să rămână cât de responsabilă cu putință în față afacerii în sine și acționarilor săi principali;
  • Listarea la bursă este văzută de aceștia ca momentul oportun de a se dezvolta în continuare. Mai exact, după listarea la Bursa de Valori București, Tema Energy vrea să se folosească de beneficiile obținute pentru a-și garanta o creștere a numărului de afaceri cu cel puțin 10% pe an în următorii zece ani;
  • Trebuie menționat și faptul că motivarea și retenția personalului/angajaților este un factor cheie în dezvoltarea Tema Energy, conform spuselor lui Mihai Manole. Acest aspect este menționat pe lângă lucruri precum capital crescut, eliberarea de noi acțiuni și realizarea de achiziții. Astfel, personalul esențial este ținut la loc de cinste, după cum s-ar spune.

Cu ce s-a ocupat compania în cei 20 de ani de viață?

Tema Energy nu a stat locului, conform zicalei românești. În cei 20 de ani de activitate, aceasta a reușit să colaboreze cu peste 600 de clienți și a administrat peste 100 de proiecte care au implicat dezvoltarea unui centru de date, printre altele. Totuși, aceste numere nu dau dreptate succesului companiei.
Centrul de date recent lansat al ClusterPower este unul dintre proiectele la scară largă ale Tema Energy. Centrul de date este unul dintre cele mai mari și mai complexe din Europa de Sud și Centrală – o piatră de hotar pentru infrastuctura de acest tip din România. Acesta este unul dintre motivele pentru care aceasta a experimentat o creștere semnificativă în ultimii ani – nu se limitează la proiecte mici, simple.
Apoi, Tema Energy se ocupă și de dezvoltarea și gestionarea centrelor de date mobile ale Poliției Române – lucru destul de important. Nu în ultimul rând, compania este responsabilă și de organizarea evenimentului DataCenter Forum, singurul de acest tip și în această industrie în România.

Ce este, mai exact, Tema Energy?

Este, după cum a fost menționat, un dezvoltator de centre de date. Totuși, raportată la industrie, compania este mai mult decât atât.
De exemplu, aceasta și-a dezvoltat propriile soluții IT pentru monitorizarea și controlul infrastructurii centrelor de date și sistemelor asemănătoare. Două dintre aceste soluții sunt Tema Infra Suite și Tema DC Management. Acestea pot gestiona centrele de date dar pot funcționa și pe post de soluții suplimentare pentru gestionarea de infrastructură.
Pe scurt, Tema Energy oferă clienților săi servicii complete și integrate pentru centrele de date – de la dezvoltare la consultanță, design, echipament, comunicații și așa mai departe.
În concluzie, investitorii care erau în căutarea unei noi companii românești pentru a-și mări portofoliul pot arunca o privire peste Tema Energy – și ar trebui să facă acest lucru, având în vedere realizările companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here