Telescaunul de la Rânca, licitat din nou

844

Consiliul Judeţean Gorj se pregăteşte pentru o nouă licitaţie în vederea concesionării Telescaunului de la Rânca. Consilierii judeţeni au aprobat, în luna februarie, studiul de oportunitate pentru delegarea prin concesiune a serviciului de transport public prin cablu – instalaţie telescaun – realizat în zona turistică Rânca. Licitaţia a avut loc pe 15 septembrie, însă nu a fost ales niciun administrator, povestea repetându-se la sfârşitul lunii octombrie. Prin urmare, se va organiza o nouă licitaţie.

Documentaţia pentru concesionare pe o perioadă de zece ani a telescaunului din Rânca s-a aprobat în cadrul şedinţei de CJ din data de zece februarie.
Contractul de delegare a serviciului de transport public prin cablu – instalaţie telescaun – realizat în zona turistică Rânca va avea forma juridică de contract de concesiune şi va avea ca scop şi obiective concesionarea către operatorul selectat, în condiţiile legii, a sistemului aferent serviciului şi va implica dreptul şi obligaţia operatorului selectat de a administra şi de a exploata acest sistem. O primă licitaţie a avut loc pe 15 septembrie, însă nu a fost selectat niciun operator autorizat. Următoarea licitaţie pentru delegarea serviciului de transport public pe cablu – instalație telescaun – realizat prin proiectul “Dezvoltarea integrată prin optimizarea domeniului schiabil şi a sistemului ecologic de colectare–epurare a apelor uzate menajere în zona turistică Rânca, judeţul Gorj” a fost programată pe 27 octombrie, însă nici aceasta nu s-a finalizat cu vreun câştigător. La începutul acestei ierni, respectiv pe 2 decembrie, se va organiza o nouă licitaţie.

DSCN2188Telescaunul va funcţiona
Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a confirmat, într-o conferinţă de presă de luna trecută, că indiferent de rezultatul licitaţiei, telescaunul va funcţiona şi în această iarnă. “Garantat va funcţiona telescaunul la Rânca, pentru că legea ne permite”, a confirmat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj.
Telescaunul din nordul staţiunii Rânca deserveşte o pârtie de 900 de metri. La început, telescaunul a fost administrat de SC Vârful Păpuşa SA, înfiinţată de Asociaţia “Rânca – Corneşu Mare”, care aparţine Consiliului Judeţean Gorj, Primăriei Novaci şi Primăriei din Baia de Fier. În cei trei ani de funcţionare, Vârful Păpuşa SA a mers numai în pierdere şi a intrat în cele din urmă în faliment. Acum se speră ca un operator privat să facă investiţia rentabilă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here