Telescaunul de la Rânca, funcţional din iunie

137

telescun rancaTuriştii care aleg să se relaxeze în staţiunea montană Rânca vor avea posibilitatea să se bucure de o plimbare cu telescaunul începând cu această vară. Lucrările sunt finalizate, iar în două-trei săptămâni se preconizează că va fi pus în funcţiune.

Transportul pe cablu în staţiunea montană Rânca are 800 de metri liniari şi face legătura între punctul Tivele şi Fântâna de sub Păpuşa. Acest proiect a fost realizat pe fonduri externe prin programul european Phare 2006. Lucrările la telescaunul din Rânca s-au încheiat, după cum susţine Pantelimon Todea, primarul oraşului Novaci. Totuşi, a mai fost nevoie de mici retuşuri, ceea ce face ca inaugurarea telescaunului să se înfăptuiască luna viitoare. „Acum se fac ultimele retuşuri la lotul 2; în două-trei săptămâni, undeva pe la 15-20 iunie va fi inaugurat transportul pe cablu spre Păpuşa”, explică edilul Todea.

Telescaunul, proiect unicat la Rânca

Acest proiect este unicat în staţiunea montană Rânca şi nu reprezintă doar o noutate, ci şi o lucrare de interes turistic, totul fiind realizat prin implicarea şi eforturile autorităţilor locale din oraşul Novaci. Mai mult decât atât, la iarnă se va putea schia pe pârtia din zona telescaunului, mai ales că va fi şi cea mai mare din Rânca, fiind de o dimensiune medie faţă de restul pârtiilor din ţară. De precizat faptul că la Rânca sunt deja în funcţiune trei pârtii, fiecare dotată cu instalaţie de teleschi; cea de-a patra pârtie va asigura condiţii şi mai bune pentru cei care merg la Rânca să practice sporturile de iarnă. Odată cu inaugurarea telescaunului, staţiunea montană Rânca devine un punct de interes turistic şi mai căutat decât a fost până în prezent, oferind încă o oportunitate de relaxare.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here