Telenovelă în mahalaua Târgu-Jiului! – Familia unei minore rrome ameninţă că îşi face dreptate pentru răpirea fetei

207

tigancaPărinţii şi bunicii unei tinere în vârstă de doar 15 ani au făcut plângere, săptămâna trecută, la Poliţia Municipală Târgu-Jiu dar şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pe motiv că fiica, implicit nepoata lor, a fost răpită de acasă în urmă mai bine de o săptămână.

Toţi susţin că fata a fost luată din stradă, în timp ce se afla la un magazin situat în apropierea locuinţei părinteşti. Fata, susţin martori ai evenimentului, a fost urcată într-o maşină neagră deşi avea în picioare papuci de casă, telefonul mobil fiindu-i distrus în urma altercaţiei cu cei aflaţi în autoturismul cu geamuri fumurii. Fata nu comunică cu familia, deşi reprezentanţii poliţiei au transmis părinţilor fetei că au vorbit telefonic cu cei care au luat-o pe minoră. Bunica fetei consideră că aceasta a fost răpită de logodnicul ei, Darius Andronache, un tânăr rrom care a mai luat-o de acasă în urmă cu doi ani de zile.

IMG_1591Poveste cu iz de telenovelă în mahalaua municipiului Târgu-Jiu. Asta după ce o adolescentă de etnie rromă a fost răpită de acasă, sâmbăta trecută. Răpitorul este un tânăr de 21 de ani, cel care a mai luat-o o dată de acasă pe când fata avea doar 13 ani. “Fata noastră de 15 ani a fost răpită de Andronache. La 13 ani a fost fugărită de băiatul ăsta. Mama ei a făcut atunci plângere la poliţie ca să o salveze de la Andronache, a apelat şi la Partida Rromilor. În cele din urmă ni s-a spus să o dăm la pace cu băiatul, să îi logodim până la 18 ani, ca abia apoi să putem recupera fata”, susţine bunica fetei. “Au învăţat fata să ne spună la telefon că se otrăveşte, că se omoară dacă o aduce acasă. Mama ei a acceptat ca cei doi să rămână logodiţi, să nu aibă contact cu băiatul acesta. Din păcate, mama nu îşi vedea deloc fata. A rămas fata acolo, apoi au plecat cu ea în străinătate. Fata reuşeşte să ne sune din Danemarca şi ne spune că cei care au dus-o acolo îşi bat joc de ea. Fata ne spune că aceia o obligau să bage mâna în buzunare, să fure. Minora a şi fost ridicată de poliţia din Danemarca, după ce organele de ordine au găsit-o bătută. Fata nu a recunoscut la poliţie cine o maltratează, asta pentru că a fost ameninţată pe ţigăneşte să nu zică nimic”, explică, în continuare, Valentina Filip.

Răpitorii, cuscrii bogătaşului Goeru

IMG_1612Bunica susţine că a sunat-o pe soţia lui Dan Goeru, pe Rodica Goeru, pentru a-i spune ce fac cuscrii acesteia. “I-am spus ce este fata este obligată să facă. Să obţină 500 de euro pe zi. Aceasta l-a sunat pe cuscrul ei, pe tatăl băiatului pe Radian şi i-a transmis ce a auzit de la noi, deşi i-am spus să nu facă asta ca să nu aibă fata de suferit. A doua zi Radian a fost şi el prins de poliţişti după ce a spart o clădire de patrimoniu pentru a fura o icoană din Danemarca. El a fost închis”, a declarat femeia.

De Crăciun, fata înapoi acasă

Fata revine însă înapoi în ţară şi se opreşte la Bengeşti, locul în care domicilia Andronache. Cu chiu cu vai, membrii familiei o recuperează pe fată şi o aduc înapoi la Târgu-Jiu. Fata avea nasul spart, şi după un tratament adecvat la Craiova minora se însănătoşeşte. “Fata era bolnavă, într-o stare gravă. Am stat două luni să o tratez, am dus-o şi la Craiova. Avea nasul fracturat”, explică bunica care susţine că i-au făcut o petrecere de ziua ei.

IMG_1625Familia fetei a ameninţat, între timp, că vrea să facă plângere penală împotriva celor care au maltratat-o. Drept urmare sâmbăta trecută fata a fost răpită.

“Îmi ţin nepoata sechestrată”

Femeia susţine că a făcut plângere pentru răpire la Poliţia Municipală şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. “Vreau ca ei să facă puşcărie. Îmi ţin nepoata sechestrată. Este minoră, vorbim de corupere de minori. Ei spun să îmi retrag plângerea, dar nu voi face asta”, a declarat bunica fetei, care susţine că răpitorii sunt în ţară. Membrii familiei fetei susţin că dacă poliţia nu o va găsi îşi vor face singuri dreptate, asta în condiţiile în care organele de ordine au dat-o pe Izabela-Mădălina Filip, drept dispărută de acasă. Fata a împlinit 15 ani pe data de 18 februarie. Adolescenta a fost răpită cu hainele de pe ea şi în papuci de casă.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here