Telefonul fierbinte la CE Turceni

153

deschidereO parte a directorilor din cadrul Complexului Energetic (CE) Turceni consumă fiecare zeci de milioane de lei vechi, bani publici, pe discuţiile telefonice pe care le au, fie în interes de serviciu fie în interes personal. O dovadă în acest sens o prezintă facturile pe câteva luni de vară ale directorului economic al unităţii energetice, Ionel Manţog, şi a directorului de Resurse Umane a complexului, Corneliu Gârjoabă.

Mai mult, unitatea a plătit pentru Manţog, pentru cele două telefoane de serviciu, în câteva luni, 40 de milioane de lei vechi, asta numai pentru facturile la telefonul fix şi mobil din dotare. Acesta este urmat îndeaproape de Gârjoabă. Menţionăm că ambii deţin însă şi telefoane de serviciu date de Consiliul Judeţean Gorj.

În perioada în care toate instituţiile statului au redus drastic cheltuielile, pentru a face economie, la Complexul Energetic Turceni pare că se face risipă de bani publici. Asta deoarece telefoanele personalului din conducere, deşi au abonamente avantajoase cu sute de minute gratis lunar, obligă unitatea la cheltuieli uneori chiar exorbitante, în comparaţie cu cheltuielile similare care se fac la primării. Dacă un primar de comună nu beneficiază de benzină sau motorină de 10 milioane de lei vechi lunar, ori doi bugetari încasează acest salariu lunar, la Complexul Energetic Turceni numai directorul economic, Ionel Manţog, face impulsuri de aceşti bani într-o singură lună.

mantog 6“Manţog a cheltuit în lunile de vară pentru telefoanele sale de la Complexul Energetic Turceni, peste 40 de milioane de lei vechi”, a declarat Laurenţiu Ciurel, fostul director economic al Complexului Energetic Rovinari.

Manţog refuză însă să discute despre acest subiect. Apelat la unul dintre numerele de telefon care este plătit de CE Turceni, Manţog a declarat: “factura se plăteşte conform regulamentului CE Turceni dar să vă dea informaţii cine v-a dat aceste informaţii”.

Iulie, 12 milioane pentru celular

Deşi Manţog nu a spus nimic legat de discuţiile sale telefonice pe bani publici, conform facturii mantog iulie 1eliberate de societatea de telefonie mobilă, numai pe primul număr de telefon al directorului economic s-a achitat în iulie 2010 suma de 720,69 lei fără TVA în timp pe cel de-al doilea telefon al acestuia s-a achitat 465,78 de lei. Factura comună pentru Manţog, numai într-o singură lună de vară s-a situat undeva la 12 milioane de lei vechi.

August-septembrie, 19 milioane plus TVA

mantog iulie 2În luna august, tot pentru telefoanele directorului economic al CE Turceni, s-au plătit în jur de 9 milioane de lei vechi, în timp ce în septembrie s-au achitat pe aceleaşi numere de telefon alte 10 milioane de lei vechi, fără TVA.

Manţog, în vizită în Serbia

Foarte interesant este că factura telefonică a lui Manţog demonstrează că acesta mantog augusta fost în luna august şi în Serbia, loc în care se vehicula că a fost să negocieze contractul de vânzare a energiei. În Serbia, Manţog nu şi-a folosit telefonul de serviciu dar i s-a activat roamingul. Mai exact, Manţog a fost în ţara vecină, conform facturii telefonice, în data de 22 august 2010.

Gârjoabă, 11 milioane la telefon în iulie

garjoabaNici directorul de Resurse Umane al CE Turceni nu face excepţie atunci când vine vorba despre vorbitul în exces pe telefonul de serviciu. Deşi chiar el ar trebui să impună ca în unitate să se facă mai multă economie, chiar Gârjoabă “înroşeşte” telefonul unităţii că doar nu îl plăteşte din salariul său. Astfel, numai în luna iulie, Gârjoabă a consumat 11 milioane de lei vechi pentru telefonul său mobil, asta, evident, fără TVA.

garjoaba 1Discuţii din China, Italia şi Olanda

Gârjoabă nu a făcut economie de impulsuri telefonice nici măcar atunci când a fost în China. Şi nici prin ţările prin care avionul său a făcut escală. Astfel numai pentru discuţiile purtate când era în China, CE Turceni a plătit garjoaba 2pentru Gârjoabă peste 8 milioane de lei vechi. Alte aproape 10 milioane de lei s-au achitat pentru discuţiile roaming purtate de Gîrjoabă în Olanda şi Italia.

Întrebat, în schimb, cum comentează despre facturile plătite de CE Turceni pentru convorbirile lui Ionel Manţog, Gârjoabă a menţionat doar că nu ştie nimic dar că va verifica dacă într-adevăr discuţiile pe telefonul directorului economic costă chiar atât de mult.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here