Tel Verde pentru Bac, neapelat din Gorj

181

_MG_8111Linia de telefon deschisă de Ministerul Educaţiei pentru semnalarea neregulilor cu privire la examenul de Bacalaureat nu a fost apelată deloc până acum de elevi, părinţi sau chiar profesori din judeţul nostru.

Pentru buna organizare a examenului de Bac, Ministerul Educaţiei a deschis linia Tel Verde 0800801100 (telefon gratuit), la care cetăţenii pot semnala orice neregulă constatată în organizarea şi derularea examenului naţional de Bacalaureat. Părinţii şi elevii gorjeni trebuie să ştie că Bacalaureatul este gratuit pentru elevii clasei a XII-a, iar candidaţii şi tutorii acestora pot să semnaleze la numărul menţionat orice situaţie în care se solicita bani pentru organizarea examenului sau chiar pentru protocol. Linia de telefon 0800801100 este disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 9:00 – 19:00, începând cu data de 6 iunie 2011.

Observatori la probele scrise

numire paralescu 014 inscrPotrivit lui Justin Paralescu, inspectorul şcolar general al judeţului Gorj, de la începutul acestei săptămâni când au început probele de competenţe lingvistice pentru absolvenţii claselor a XII-a, pe Tel Verde al Ministerului Educaţiei nu a ajuns nici un apel din judeţul nostru. „Linia este directă către Ministerul Educaţiei, dar am informaţii că nimeni din acest judeţ, nici părinte, nici elev nu a apelat numărul respectiv. Consider că nici nu ar fi nevoie deoarece acum sunt competenţele lingvistice care vor avea ca rezultat un calificativ şi nu o notă. Probele de foc vor începe de pe 23 iunie cu cea la Limba şi literatura română. Cu acele probe, scrise, se va face media care va trebui să fie de minim 6 pentru a fi declarat absolvent al examenului de Bacalaureat. Astfel, competenţele nu au importanţă la medie şi nu văd de ce ar veni sesizări din partea unora în această perioadă. Să sperăm totuşi, că pe linia de telefon a Ministerului Educaţiei nu va ajunge nicio sesizare şi nu vor fi probleme nici la probele scrise”, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj. Acesta a mai spus că în cele 16 centre de evaluare din judeţ unde se organizează examenul de Bacalaureat vor exista şi observatori. „Avem un ONG care a dorit să ne ajute. Zece persoane vor merge prin rocadă la toate centrele unde se vor susţine probele scrise pentru supraveghere. Ei au vrut să ne ajute voluntar şi nu contra-cost”, a precizat Justin Paralescu.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here