Tehnicianul Pandurilor nu se grăbește la transferuri – Grigoraş, răbdător în formarea lotului

307

Perioada de vacanță pentru Pandurii se apropie de final, însă echipa gorjeană nu a făcut încă niciun transfer pentru noua ediție de campionat. Prioritare au fost pentru conducere prelungirea înțelegerilor cu unii jucători cărora le expiraseră contractele, Pandurii dorind să meargă pe același nucleu și în campionatul 2014-2015.

În mod cert, Grigoraș nu dorește să aibă în lot jucători văzuți doar pe materiale video primite de la impresari, în mai multe rânduri tehnicianul declarând că dorește măcar ca pe jucătorii străini ce ar putea veni la Pandurii să-i vadă pe viu, să poată să schimbe și câteva vorbe cu ei. La nivel de oferte, Pandurii nu stă rău, pe adresele clubului și antrenorului sosind multe mail-uri prin care le sunt propuși jucători: „Am primit multe mail-uri cu jucători, peste 50. Nu ne grăbim, ţin legătura cu preşedintele Prunariu, vorbim absolut orice de jucători, echipament, cantonament. Sperăm să luăm cele mai bune decizii, o să le luăm împreună pentru că aşa e normal. Nu ne grăbim să luăm jucători la număr. Vrem să luăm jucători să ne ajute în proiectul pe care-l avem. E posibil să vină 2-3 jucători la probe, sunt jucători străini. Trebuie să ne adaptăm şi bugetului”, a declarat Grigoraș. Acesta nu uită ce jucători a avut sub comandă în trecut și glumește amar în legătură cu obiectivul pe care și l-ar trasa dacă ar avea din nou în echipă jucătorii pe care Pandurii i-a vândut pe bani buni în ultimii ani: „Eu mi-aş dori pe Chiricheş, Maxim, Vlad, Pintilii, Viera, toţi foşti panduri. Cu ei în echipă ne-am bate 100% la primele 3 locuri. Însă ei sunt acum în altă parte…”, a mai spus Grigoraș.

Prețuri prohibitive
Toată lumea așteaptă acum de la Grigoraș nu doar jocul spectaculos etalat în primul său mandat la Târgu jiu, ci și ca ochiul acestuia să vadă noi talente pe care să le șlefuiască și clubul să obțină noi profituri din care să se poată finanța echipa în continuare. Și Grigoraș își dorește același lucru, însă spune că prețurile cerute sunt mult prea mari: „Sunt greu de adus jucători români tineri, sunt foarte scumpi, preţurile sunt prohibite. Am câţiva jucători în vedere, dar nu are rost să ne facem iluzii pentru că vorbim de sume mari de bani”, a declarat tehnicianul Pandurilor. În aceste condiții, rezolvarea situațiilor lui dos Santos și Elton și reușirea aducerii lui Nistor și Răduț ar însemna enorm pentru Grigoraș: „Sperăm să se rezolve şi cu Elton şi Alex. Eu îmi doresc să rămână şi Dan Nistor, se pliază perfect pe ce vreau eu, am mare încredere în el, în potenţialul său. Încă un an la Pandurii ne-ar ajuta foarte mult, este un jucător pe care îl cunosc foarte bine, şi el ştie ce vreau de la el. Mai avem discuţii cu doi jucători. Nu ascund că mi-l doresc pe Răduţ, dar rămâne să vedem. El îşi doreşte, şi părinţii vor, mai durează puţin până se va decide soarta lui. La Steaua a venit un nou antrenor, iar după ce se va decide ce lot se va opri în Ghencea vom afla şi noi răspunsul în privinţa lui Mihai Răduţ. Eu am discutat cu Răduţ, el vrea să vină, vrea să lucreze cu mine, am mare încredere în el şi sunt sigur că un sezon la Pandurii l-ar readuce în prim plan”, a comentat Grigoraș modul în care speră să completeze lotul pentru noul sezon.

BAC-ul, piedică pentru juniori în primul cantonament
Petre Grigoraș și-ar dori ca în cantonamentul de la Sibiu să poată lucra și cu câțiva dintre juniorii de la echipa a doua, însă examenele bacalaureatului le pun frână acestora: „O să ne orientăm şi spre jucători de la noi care să profite de moment. Însă au şi neşansa că în această perioadă dau bacalaureatul, aşa că nu le pot strica viitorul, nu pot merge în primul cantonament, însă în al doilea o să luăm câţiva”, spune antrenorul echipei gorjene.
Negrescu, Pițian, Cocină, Dănăricu sau Șendroiu sunt câteva din numele unor jucători de la echipa a doua care au cochetat deja cu prima echipă și au șanse ca în viitor să fie printre cei propuși de Grigoraș să facă deplasarea cu Pandurii în cantonamentul din Austria. Dacă vor confirma așteptările tehnicianului, jucătorii veniți de la echipa a doua și-ar putea face loc chiar și în lotul de 24 cu care Grigoraș va începe sezonul următor din Liga 1: „O să fie şi 2-3 juniori, acum trebuie să vedem ce vom face cu jucătorii împrumutaţi, ei în mare nu au confirmat pe unde au fost cedaţi, e greu să-i păstrez”.

Două amicale în țară, cinci afară
Programul de pregătire al Pandurilor din această vară cuprinde, în planurile lui Grigoraș, și șapte jocuri de pregătire și verificare. În prima parte a pregătirii, cea pe care gorjenii o vor desfășura la Sibiu și Cisnădie, Grigoraș spune că ar dori să joace două meciuri: „Încercăm două amicale la Cisnădie, dar deocamdată adversarii nu sunt stabiliţi. Sunt echipe din Moldova, însă doresc să fac aceste meciuri în partea a doua a cantonamentului”, a precizat tehnicianul Pandurilor. Acesta spune că adevăratele teste pentru echipă se vor face în Austria, acolo unde vrea adversari cât mai puternici, cel puțin în partea a doua a cantonamentului de la Viena: „În Austria am decis să facem cinci jocuri de verificare. Trei sunt stabilite, e vorba de două meciuri cu două echipe din Ungaria şi un altul cu o echipă de liga a doua din Austria. Am cerut meciuri mai puternice, iar până la finalul săptămânii se decide cu cine vom mai juca celelalte două amicale. Mai erau două echipe, Ural şi Metalurg Donetsk, dar nu avem confirmarea”, a mai declarat Petre Grigoraș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here