Tehnicianul Pandurilor a fost cel mai „ocupat” antrenor din campionatul intern în ultimii 5 ani – Cristi Pustai, antrenor de top în Liga 1

1171

Viața antrenorilor în Liga 1 este una tumultuoasă și, de multe ori se spune, însă vorba este susținută și de realitate, tehnicienii sunt mai mereu cu bagajele făcute. Cristi Pustai, antrenorul Pandurilor, este cel mai statornic și mai „ocupat” tehnician din campionatul intern.

Într-o recentă analiză a celor de la gsp.ro, Cristi Pustai apare ca fiind antrenorul cu cele mai multe meciuri pe banca unor echipe din Liga 1 în ultimele cinci sezoane, performanța celui care conduce acum echipa gorjeană este cu atât mai valoroasă cu cât nu este una realizată decât la cârma a două echipe, Pandurii și Gaz Metan Mediaș, evident cea mai lungă perioadă fiind cea în care a fost antrenor al „găzarilor”. Pustai are 155 de jocuri în cei cinci ani luați în calcul, în vreme ce următorul în ineditul clasament se află fostul antrenor al Pandurilor, Petre Grigoraș, cu 23 de meciuri mai puțin. Interesant este faptul că Pandurii are nu doar primii doi antrenori din acest top, ci chiar trei, chiar dacă este vorba de unul care a stat decât vreme de 10 runde, acesta fiind Ionuț Badea, cel care închide lista celor mai „munciți” cinci antrenori ai ultimilor cinci ani.

„Productiv”, doar cu Pandurii
În ultimii cinci ani, cel mai productiv antrenor este Cosmin Contra, care a obținut peste două treimi din punctele puse în joc în partidele în care a fost antrenor în Liga 1, iar în spatele său se află Reghecampf și Răzvan Lucescu. Antrenorul Pandurilor nu apare între primii zece, cauza fiind perioada petrecută la Gaz Metan Mediaș. Contorizând doar meciurile pe care Cristi Pustai le-a condus de pe banca Pandurilor, acesta ar fi în imediata apropiere a acestui podium, în 34 de etape Pustai adunând 62 de puncte, echivalentul unei productivități de 60,8%.
Și în ceea ce privește numărul de goluri marcate de echipele conduse, Pustai nu figurează în topul ce se bazează pe reușitele ultimilor cinci ani, însă luând în calcul doar anul petrecut pe banca Pandurilor l-ar pune pe acesta pe o poziție fruntașă.
Cu Pustai pe bancă, Pandurii au marcat 68 de goluri în 34 de etape, ceea ce duce la o medie de 2 goluri pe meci, peste cele realizate de Andone (1,86), Reghecampf (1,84) sau Contra (1,67).

Top 5 (meciuri în ultimii 5 ani)
1. Cristi Pustai    155
2. Petre Grigoraş    132
3. Dorinel Munteanu    112
4. Ioan Ovidiu Sabău    94
5. Ionuț Badea    93

Top 5 (productivitate în ultimii 5 ani)
1. Contra        67,3%
2. Reghecampf        64,8%
3. R. Lucescu        62,7%
4. Lăcătuş        59,2%
5. Hizo            58,8%
…….
Cristi Pustai (1 sezon)    60,8%
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here