Tehnicianul Diaconescu “a ciripit” clar şi a scăpat fără laţ

183

Ajuns ieri dimineaţă în faţa procurorului de caz, Emil Moţa, la Parchetul Judeţean Gorj, tehnicianul de la Urbanism din cadrul Primăriei Peştişani a fost singurul reprezentat al comisiei de inventariere a materialelor decontate pentru “Pavel Arena” care a scăpat fără o noapte în arestul IPJ Gorj. Diaconescu a fost întrebat despre raportul încheiat în 2010 cu ocazia verificării materialelor SC Maserati, aflate în custodie, şi a explicat destul de clar ce s-a întâmplat. Declaraţiile lui Diaconescu l-au determinat pe procurorul de caz să nu mai solicite reţinerea pentru 24 de ore a salariatului în cauză, la fel procedându-se şi cu colegii săi, Ion Feraru şi Vasile Fuiorea, arestaţi luni în acelaşi dosar.

Dumitru Diaconescu a fost singurul component al Comisiei de inventariere a materialelor pentru “Pavel Arena” care nu a fost pus sub acuzare în dosarul pentru care şeful său, Florin Pavel, încă se află în beciul IPJ. Diaconescu a fost audiat ieri dimineaţă şi a scăpat de acuze, procurorul cerându-i să nu părăsească ţara pentru a rămâne, în continuare, la dispoziţia anchetatorilor. După câteva ore de audieri, Diaconescu a declarat la ieşirea de la Parchet: „am fost întrebat despre un document întocmit în cursul anului 2010. Justiţia îşi va spune cuvântul la fiecare. Procurorul mi-a spus să rămân în zonă”.

Fuiorea şi Feraru, lăsaţi liberi dar urmăriţi penal
Deoarece ieri, la orele amiezii, lui Fuiorea şi lui Feraru le-au expirat măsurile de arest preventiv cei doi au fost puşi în libertate, Parchetul nesolicitând instanţei o prelungire a măsurii. Lor li s-a cerut doar să rămână la dispoziţia anchetatorilor şi să nu părăsească ţara. Diaconescu, Fuiorea şi Feraru au format, prin decizie a primarului Pavel, o comisie de inventariere a materialelor inexistente care i-au fost plătite firmei Maserati SRL din Ţicleni, aparţinând fraţilor Dian şi Gabriel Popescu, de către Primăria Peştişani. Era vorba de o sumă de 154.000 de lei pentru materiale inexistente, dar acoperite cu nişte contracte de custodie încheiate în fals cu trei firme. Se vehiculează că ancheta în rândul salariaţilor Primăriei Peştişani nu se va finaliza aici, cel puţin încă un angajat al instituţiei publice fiind vizat pentru audieri.
Anamaria Stoica, Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here