Ţeapa “Oprea” pentru adeziunea la UNPR

827

pasarePrimarul de Dragoteşti, Vili Pasăre, şi edilul comunei Teleşti, Romulus Bâldea, au renunţat la UNPR pentru PSD, recunoscând că progresiştii nu le-au oferit banii promişi de prim-vicepreşedintele partidului, Gabriel Oprea. Ambii au primit din fondul de rezervă doar câte 80.000 de lei deşi numai lui Pasăre i se promiseseră vreo 20 de miliarde de lei pentru realizarea unei investiţii. Mai mult, primarul de Dragoteşti crede că UNPR-ul nu va reuşi la Gorj să obţină nici 5% la alegerile locale.

Pasăre şi Bâldea, ambii ajunşi primari în 2008 drept candidaţi PNG, au trecut acum în PSD. Cei doi vor candida pentru USL în cele două localităţi şi asta pentru că înţelegerea avută cu progresiştii a fost ruptă. Cei doi primari nu au semnat vreo adeziune cu UNPR dar cu toate acestea au marşat alături de progresişti, participând la şedinţele interne de partid, organizate atât în Gorj cât şi în Dolj. Spun că au făcut asta doar în calitate de invitaţi şi glumesc chiar menţionând că au participat la întruniri pentru “protocolul” de după. Acum au schimbat macazul şi au trecut la PSD, nemulţumiţi şi pentru că promisiunile de ajutor financiar, făcute de Gabriel Oprea, pentru cei doi edili locali nu s-au materializat.

bildeaBani de 300 de ori mai puţini

Şi după ce le-a promis şeful UNPR că le va da marea şi sarea în schimbul adeziunilor la acest partid, în final cei doi primari PNG din Gorj, Pasăre şi Bâldea, au primit câte 80.000 de lei. Primarii intenţionează chiar să refuze banii, mai ales că li se promiseseră mult mai mult. “Aveam nevoie de 40 de miliarde de lei, acceptam şi 20 de miliarde dar am primit 80 de mii. Adică de 300 de ori mai puţin”, spune, amuzat, primarul din Dragoteşti criticând banii primiţi pe hotărârea de guvern, cu dedicaţie de la Oprea.

Patriotism contra ajutor financiar

Mai mult, Pasăre susţine că ar fi stat în UNPR Gorj, timp de câteva luni, doar din “patriotism”. Acest patriotism de care a vorbit Pasăre costa însă “de la 20 de miliarde în sus”, ca să se transforme apoi într-o adeziune şi o candidatură la UNPR. Pasăre a menţionat, de asemenea, că negocierile privind solicitarea unor sume de bani pentru investiţii în localităţile unde este el primar, şi Bâldea, s-au purtat doar cu fostul preşedinte al UNPR Gorj, Dan Ilie Morega, şi cu Gabriel Oprea.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here