Te gândeşti să aduci un vibe revigorant în dormitor? Include în decor o noptieră!

696

Dacă îţi doreşti să aduci un aer proaspăt în dormitor, fără a cheltui mulţi bani, atunci o noptieră poate fi corpul de mobilier care te va ajuta în acest sens. Această piesă compactă nu doar că aduce un plus estetic în încăpere, dar este şi foarte practică. Un alt detaliu pe care nu trebuie să îl ignori este legat de costuri, fiind accesibilă.

De ce să alegi o noptieră pentru dormitor?

Cum am menţionat aspectul estetic, funcţionalitatea şi preţul sunt motive suficiente să achiziţionezi acest corp, însă nu sunt singurele. Un alt aspect care să te convingă este legat de versatilitate. O noptieră eficientă nu trebuie să facă parte dintr-un set complet pentru a îmbunătăţi vizual decorul din dormitor. Este o piesă cu personalitate. Poate fi diferită ca cromatică şi design față de pat, șifonier sau comodă și asigură accente originale ambientului.

Cum alegi o noptieră perfectă?

Nu este greu să descoperi piesa potrivită. Trebuie să acorzi puţină atenţie detaliilor legate de amplasare, materiale, culoare, formă și finisaje. Ghidându-te după aceste constante, cu siguranţă vei găsi uşor chiar şi online ceea ce cauţi. Deci, vei economisi şi timp!

Noptieră – amplasare

Dacă vorbim de amplasare, ştim că există noptiere ce se amplasează direct pe pardoseală. Altele pot fi suspendate pe perete la semiînălțime. Dacă îţi doreşti un design modern, cu siguranţă te poţi orienta către variantele suspendate. Cele cu amplasare pe podea, pot aduce accente clasice, orientale, industriale sau minimaliste. Designul şi materialele sunt elemente ce influenţează aspectul final.

Noptieră – materiale și culoare

Cele mai populare şi practice noptiere sunt cele realizate din PAL şi MDF. Acestea pot crea un ambient minimalist, pot aduce ale stilului decorativ nordic sau pot desăvârşi un decor clasic. Alege culori neutre sau tonuri cât mai apropiate de ale lemnului natural – stejar, nuc, arin – dacă îţi doreşti un aer discret.

O noptieră realizată din lemn masiv, va asigura încăperii aspectul clasic pe care îl doreşti. Alte materiale populare sunt cele metalice sau asocierile de metal şi MFD/PAL/lemn. Acestea din urmă sunt preferate de cei ce doresc un aer tineresc sau industrial. Noptierele în diferite tonurile de galben, gri antracit, negru şi alb lucios sau cele cu finisaje gravate ori pictate aduc un stop de autenticitate decorului din dormitor, fiind preferate de multe persoane ce îşi doresc să îşi pună amprenta personală asupra decorului.

Vrei un aer somptuos în dormitor? Atunci poți căuta în categoria de noptiere tapițate. Acestea au personalitate puternică fie că sunt tapițate cu piele ecologică sau cu materiale textile.

Forma și finisajele noptierei – de ce sunt importante

Noptiera este o piesă cu funcţionalitate ridicată, nu doar decorativă. Pe ea poţi amplasa diferite obiecte – veioza, lampa de veghe, cutia cu mărunțișuri.

O noptieră bine compartimentată cu rafturi sau sertare îşi poate asigura spaţiu suplimentar pentru depozitarea unor articole pe care doreşti să le ai la îndemână. Fie că optezi pentru o noptieră rotundă, pătrată, dreptunghiulară sau cu o formă atipică, ai grijă să deţină elementele funcționale.

Vorbind de finisaje acestea sunt importante pentru că influenţează estetica încăperii. Butonii sidefaţi, elementele reliefate, picturile discrete sau inserțiile metalice pot oferi un plus de autenticitate întregului design.
(Sursa de imagine: Malquerida Studio – stock.adobe.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here