Taxi-urile și microbuzele, verificate de polițiștii de la Rutieră

3257

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, au acționat, ieri, 31 ianuarie, în sistem integrat, pe drumurile publice din județul Gorj, pentru verificarea a transportului public de persoane. Astfel, ei au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 45.320 lei. Ca și măsuri complementare, au fost reținute 5 permise de conduucere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, anunță IPJ Gorj, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic.

Exemplu: La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii rutieri au depsiatat o persoană din localitatea Mătăsari, județul Gorj, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 67 Bălești, efectuând transport de persoane contra cost, fără să dețină autorizație TAXI sau licență de transport. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, în conformitate cu prevederile  Legii 38/2003 și s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare al vehiculului pe o perioadă de 6 luni, fiind reținute plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here