Taxele turistice s-au majorat. Cât plătești să vezi orașele europene!

499

Orașele europene au mărit taxele turistice mai mult decât s-ar fi așteptat iubitorii de vacanțe.

De exemplu, Veneția a introdus o taxă de intrare pentru turiști. Aceasta variază între 3 și 10 euro pe zi, în funcție de sezon și de numărul de vizitatori.  Taxa are rolul de a ajuta la întreținerea orașului și la gestionarea numărului crescut de turiști care vizitează în fiecare an orașul.

Și Barcelona se numără printre orașele care măresc taxele. Orașul a crescut cu puțin timp în urmă taxa turistică. Acum, aceasta variază între 1,75 și 3,50 euro pe noapte, în funcție de tipul de cazare ales. Măsura a fost luată pentru a susține dezvoltarea durabilă a turismului și pentru protejarea patrimoniului cultural.

De asemenea, Amsterdam a introdus o taxă turistică de 7% din costul cazării, plus o sumă de 3 euro de persoană pe noapte pentru hoteluri. Această taxă a fost majorată pentru a diminua efectele negative ale turismului excesiv.

În Paris, taxa turistică a fost majorată și aceasta este cuprinsă între 0,20 și 5 euro pe noapte, în funcție de tipul de cazare pentru care turistul optează. Veniturile obținute sut utilizate pentru întreținerea atracțiilor turistice și pentru îmbunătățirea serviciilor oferite vizitatorilor.

Roma are o taxă de oraș care poate urca până la 7 euro pe noapte pentru cazările de lux, iar aceasta este menită să ajute la finanțarea proiectelor de infrastructură, dar și la întreținerea obiectivelor istorice.

Taxele din țările europene cresc din mai multe motive, iar printre acestea se numără și impactul pe care pandemia l-a avut asupra economiei orașelor populare în Europa. În plus, turismul excesiv pune presiune pe infrastructura locală, iar taxele turistice sunt menite să finanțeze întreținerea și îmbunătățirea acesteia și să promveze turismul sustenabi, care să reducă efectele negative asupra mediului, relatează România TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here