Taxe mai mici pentru pieţarii din Târgu-Jiu

127

Veşti bune pentru comercianţii din pieţele din municipiu. Ca în fiecare an, pe perioadă iernii tarifele percepute pentru închirierea meselor vor fi reduse cu 20%. Această diminuare a taxei urmează să fie aprobată în următoarea şedinţă de Consiliul Local.

Conducerea firmei Edilitara Târgu-Jiu din cadrul primăriei a anunţat ieri că tarifele privind închirierea tarabelor din pieţele din municipiu nu vor fi majorate anul viitor. De altfel, chiria pentru mesele din pieţe nu a mai fost majorată din anul 2009. „Practicăm aceleaşi tarife din 2009, nu am mai majorat taxele la acest serviciu de închiriere a meselor tocmai în ideea de a veni atât în sprijinul societăţilor comerciale şi al producătorilor, să nu îi coste foarte mult, asta deşi poate şi pentru noi ca societate este foarte greu. În ultimul timp, costurile energetice sunt foarte mari; consumăm şi noi energie electrică, consumăm foarte multe apă, avem serviciu de salubrizare; sunt costuri pe care le avem şi noi prinse şi trebuie să le acoperim”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara Târgu-Jiu. Mai mult, ca în fiecare an, în lunile ianuarie şi februarie taxa percepută pentru închirierea meselor. „În fiecare iarnă, am venit în sprijinul producătorilor şi al societăţilor comerciale şi pe lunile ianuarie şi februarie le-am făcut o reducere de 20% din taxe, având în vedere că sunt condiţiile neprielnice pentru o asemenea activitate. Dumnealor au făcut deja solicitări către domnul primar iar în şedinţa din luna decembrie o să cerem Consiliului Local să aprobe această reducere pentru anul 2013, astfel încât în lunile ianuarie şi februarie să obţinem o diminuare de 20%”, a precizat Alexandru Zaharia.

Societăţile comerciale nu vor dispărea din pieţe
Directorul S.C. Edilitara Târgu-Jiu a ţinut de asemenea să precizeze că zvonul potrivit căruia începând de anul viitor societăţile comerciale nu vor mai putea desfăşura activităţi comerciale în pieţele din municipiu nu este adevărat. „Vă daţi seama ce ar însemna din pieţele mari ale municipiilor reşedinţă de judeţ să dispară societăţile comerciale, să rămână numai producătorii. Sunt capacităţi mare de vânzare iar producătorii nu ar face faţă. În perioada de iarnă, producătorii rămân cu cantităţi limitate de legume şi fructe iar societăţile sunt cele care vin şi suplimentează aceste produse. În aceste pieţe, în momentul de faţă avem peste 513 de societăţi şi producători care au contracte cu SC Edilitara”, a spus Alexandru Zaharia.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here