Taxa pentru intrarea în târgul cu animale de la Logreşti este diferenţiată

109

Singurul târg de animale, autorizat sanitar-veterinar din judeţ este cel de la Logreşti. Asta deoarece îndeplineşte toate condiţiile necesare vânzării animalelor. Acesta a primit toate avizele sanitar-veterinare pentru a se putea comercializa porci, cabaline, bovine sau ovine. Fermierii gorjeni care vor să vândă animale în târg sunt nevoiţi să achite o taxă de intrare, aceasta fiind diferenţiată în funcţie de mai multe criterii.

Fermierii gorjeni care îşi doresc să vină cu animale la singurul târg autorizat din judeţ, cel de la Logreşti, vor trebui să plătească o taxă la intrare. Primarul Ion Băluţă spune că taxele sunt 5 lei pentru un mijloc de transport mic, aici intră căruţă sau autoturism, 10 lei pentru tractor, maşină mare şi dubiţă. Iar pentru animale, taxa este 5 lei pentru animalul mare, 2 lei pentru animalele mici. Aceste sume au fost stabilite printr-o Hotărâre, la ultima şedinţă de Consiliu Local a Primăria Târgu-Logreşti.
Acest târg are loc săptămânal în localitate. Ba mai mult vin şi fermieri din afara judeţului cu animale spre vânzare.
Primarul Ion Băluţă, vrea ca toţi banii încasaţi din taxa de intrare în târgul de animale să îi folosească pentru investiţii, ca târgul să fie renovat.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here