Taxa de parcare în municipiu, mai mică cu 10 lei

160

Târgujienii care s-au adresat, în aceste zile, Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale din oraş pentru a achita taxa de parcare pentru anul în curs au avut surpriza să constate că aceasta s-a micşorat nu s-a majorat. Este vorba de o reducere cu 10 lei a taxei care se aplică însă plătitorilor care anul trecut au achitat taxa în cauză integral pe tot anul, adică 120 de lei, anterior autorităţile municipale luănd decizia ca luna ianuarie să nu fie plătită.

Mai precis, din cauza zăpezii înregistrate în ianuarie 2012, fapt care a făcut imposibil de curăţat spaţiile de parcare, de către autorităţi, primarul Florin Cârciumaru a luat hotărârea ca plătitorilor acestei taxe să nu le fie încasată taxa pe prima lună a anului trecut. Astfel în 2012, taxa s-a achitat numai pentru 11 luni adică 110 de lei. Deoarece o parte a cetăţenilor municipiului au apucat să achite integral taxa de parcare, cei în cauză au beneficiat de reducerea de 10 lei anul acesta. Astfel, cei în cauză au plătit în aceste zile doar 110 lei taxa de pacare pentru 2013, lucru prevăzut într-o hotărâre de Consiliu Local intrată în vigoare de anul trecut.

3000 de târgujieni şi-au plătit deja taxele şi impozitele
În ce priveşte taxele şi impozitele locale, deja 3000 de cetăţeni ai municipiului s-au adresat instituţiei municipale pentru a scăpa de datorii. Ei au adus bugetului local 350.000 de lei. Târgujienii care plătesc impozitele şi taxele beneficiază de o bonificaţie de 10% pe care direcţia o acordă în fiecare an pentru plata impozitului pe clădiri, teren şi mijloace de transport până la 31 martie. Beneficiază de reducere de 50% la impozitul pe clădiri şi teren contribuabilii care realizează venituri sub 500 de lei pe membru de familie. Mai beneficiază de scutire de la plata impozitului pe clădiri şi teren pentru locuinţa de domiciliu şi cei care realizează venituri sub 100 de lei. Sunt în jur de 300 de dosare primite până la această dată pentru această categorie de facilităţi stabilite prin hotărâre de Consiliul Local.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here