Tașcău s-a întors în brațele lui Dian

529

Copreședinții ALDE Gorj și-au anunțat, ieri, oficial, o serie de achiziții făcute de la venirea în partid a senatorului Dian Popescu, sosire care a generat însă plecarea din organizație a întregii conduceri a fostei filiale PLR. Dian s-a lăudat astfel cu atragerea în ALDE a lui Ion Rușeț, care va primi funcția de secretar general, dar și cu păstrarea în filială a lui Dorin Tașcău, cel care, în mod surprinzător, s-a întors alături de cel care l-a desconsiderat total în 2014, descotorosindu-se de el din BPJ-ul PNL și aruncându-l ca pe o măsea stricată. Tașcău a motivat că a revenit în partid, deoarece a muncit pentru acesta, deși a recunoscut că deocamdată câștigat din această poveste este numai Dian Popescu.

Senatorul Dian câștigă treptat tot mai mult teren în ALDE Gorj, încercând să se impună drept lider al partidului și în fața lui Marius Borcan cel care a rămas statornic pe poziții și cu organizația neatinsă de tensiunile din fostul PLR. Tactica lui Dian funcționează, deoarece, ieri, achizițiile lui, anunțate presei, au fost mai importante și mai valoroase decât ale conservatorilor, care au aceiași oameni, în timp ce sediul devenit comun a fost transformat și în cabinet senatorial pentru copreședintele ALDE. După prima conferință comună a ALDE Gorj, Dian și-a montat pe sediul PC-ului și “firma” proprie, arătând, încă o dată, că este interesat doar de o candidatură la parlamentare și deloc la locale. Asta deși a aruncat pe piață o eventuală candidatură a sa la Primăria Târgu-Jiu.

Pecingină, cu adeziune la București
Dian s-a lăudat apoi cu venirea în ALDE a lui Ion Rușeț, arătând presei adeziunea angajatului CEO, dar și revenirea în organizație a lui Dorin Tașcău, cu mențiunea că în cazul acestuia a făcut unele “erori”, scuzate, se pare, de către profesor. Întrebat cum îi împacă pe Gigi Pecingină cu Rușeț, Dian a specificat că avocatul are adeziune la Capitală, depinzând de el dacă mai vrea sau nu să activeze în acest partid politic.
Dian a mai recunoscut că Ilie Petrescu este membru al ALDE, dar a subliniat că viceprimarul de Motru, Tudor Dobrică, nu are o adeziune semnată cu organizația pe care o conduce.
Senatorul a precizat, în final, că îl va aduce în Gorj pe Călin Popescu Tăriceanu, urmând ca respectivul să susțină, prin prezență, candidaturile ALDE la primăriile de municipii din județ.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here