Tașcău, ales în locul lui Rujan. „Nu a făcut mai nimic în campanie”

3425

Profesorul Dorin Tașcău, ajuns de puțin timp în PSD, este noul vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj. Și asta spre nemulțumirea unor colegi cu state vechi din partid care își doreau să fie susținuți pe această funcție. „Cât din roșul de pe hartă (n.red. harta Gorjului) i se datorează noului vicepreședinte al Consiliului Județean, Dorin Tașăcu?”, s-a întrebat retoric consilierul județean Gabriel Giorgi, aflat în cărți pentru postul lăsat liber de fostul prefect Cristinel Rujan.

Consiliul Județean Gorj a ales vineri, 18 decembrie, un nou vicepreședinte. Cristinel Rujan și-a dat demisia, după ce a primit mandatul de senator de Gorj.
„Prin Hotărârea Consiliului Județean Gorj adoptată în ședința ordinară din data de 18 decembrie 2020 a încetat, înainte de termen, prin demisie, funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj exercitată de către domnul Ion-Cristinel Rujan, hotărâre cu caracter individual care, în conformitate cu art. 199, alin. 2 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, a produs efecte juridice de la data comunicării către persoana căreia i se adresează. Autoritatea deliberativă a supus la vot alegerea unui nou vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, în conformitate cu prevederile art. 173 alin. (1) lit. a) și alin. (2) lit. a) și art. 188 alin. (1) și (2) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora consiliul județean alege din rândul consilierilor județeni doi vicepreședinți, la propunerea președintelui sau a consilierilor județeni, prin vot secret, cu majoritate absolută”, a transmis Consiliul Județean Gorj.
Noul vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj este profesorul Dorin-Dan Tașcău, ales cu 23 de voturi „pentru” și 8 „împotrivă”, din numărul total de voturi exprimate. Social-democrații dețin majoritatea în Consiliul Județean Gorj, și celălalt post fiind ocupat tot de PSD.

„A fost purtat ca un bibelou”
Dorin Tașcău este directorul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Acesta s-a înscris în PSD abia la începutul lunii august. A prins post în Consiliul Județean și a fost plasat pe locul trei la alegerile parlamentare, la Camera Deputaților. Acest lucru a stârnit nemulțumirea unor social-democrați cu state vechi în partid.
Fostul director al Minprest Rovinari, Gabriel Giorgi, își dorea postul de vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj. Într-o postare pe Facebook, social-democratul s-a întrebat care a fost contribuția lui Tașăcu la câștigarea alegerilor parlamentare în Gorj de către PSD.
„Cât din roșul de pe hartă i se datorează noului vicepreședinte al Consiliului Județean, Dorin Tașcău?”, a postat Giorgi. Întrebat de ce PSD are același număr de parlamentari ca și PNL, deși a câștigat alegerile, Giorgi a replicat: „Păi cu oameni ca Tașcău, care nu a făcut mai nimic în campanie, doar a fost purtat ca un bibelou prin anumite localități… mai greu”.
Și alți pesediști și-au arătat dezamăgirea. „Aici nu este vorba doar de mine…este vorba despre respectul care îl poartă partidul membrilor care s-au implicat politic și au muncit ani la rând”, a concluzionat Giorgi.
I.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here