Tariful unic achitat la ITM Gorj, păstrat şi în 2016

280

Taxele aplicate în 2016 de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au rămas neschimbate. Angajatorii sau angajaţii vor plăti aceeaşi sumă de bani ca şi anul trecut pentru eliberarea de certificate, adeverinţe sau pentru a recupera date din Revisal.
“Pentru a obţine documente de la instituţia noastră, solicitanţii trebuie să achite sumele de bani care reprezintă tarifele aplicate în contul trezoreriei sau la casieria Inspectoratului Teritorial de Muncă. Angajatorii care nu mai au informaţiile din Revisal le pot recupera de la sediul nostru. Este bine de ştiut că tariful a rămas acelaşi şi în 2016, adică de 20 de lei”, a declarat inspectorul-şef al ITM Gorj, George Romanescu.
Taxele aplicate de Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, pentru eliberarea de certificate, adeverinţe sau alte documente, în baza solicitărilor venite din partea angajatorilor şi angajaţilor, sunt prevăzute în Ordinul ministrului Muncii nr. 826/2014, publicat în Monitorul Oficial, partea I, nr. 407 din 2 iunie 2014. Actul normativ prevede că, pentru eliberarea de certificate/adeverinţe/duplicate în adeverinţe în baza documentelor existente în arhivele ITM, solicitanţii, persoane fizice, persoane juridice sau PFA-uri, trebuie să plătească un tarif unic de 20 de lei/document. De asemenea, reglementările stabilesc că nu sunt percepute tarife pentru prestarea de servicii către: instituţiile care funcţionează în subordinea, în coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Informaţiile furnizate se utilizează numai în scopul menţionat în mod expres în solicitarea adresată de către aceste instituţii, cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare; instanţele de judecată, organele de cercetare penală, organele fiscale, precum şi oricare alte instituţii pentru care actele normative prevăd scutirea de taxe, tarife şi comisioane; instituţiile cu care Inspecţia Muncii a încheiat protocoale de colaborare privind efectuarea de prestări de servicii cu titlu gratuit, necesare realizării atribuţiilor acestora, potrivit legii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here