Tăriceanu i-a înfipt lui Dian un “cui” în coaste

409

Zilele lui Dian Popescu la cârma ALDE Gorj par numărate, conducerea centrală a partidului decizând, miercuri, că organizația din județul nostru are, brusc, nevoie de un coordonator. Iulian Robert Tudorache se ocupă astfel de la ședința Biroului Permanent Executiv al ALDE de organizația condusă deficitar de către Dian Popescu, numirea secretarului de stat din cadrul Ministerului Energiei în această funcție făcând credibilă informația, care circulă de ceva vreme printre membrii filialei de la Gorj, că Tăriceanu îl va promova, în scurt timp, la șefia formațiunii pe primarul orașului Rovinari, Robert Filip. De altfel, în echipa de conducere a ALDE Gorj va urma să se regăsească și singurul parlamentar al filialei, Scarlat Iriza.

 

La ședința de birou a conducerii executive a ALDE, care a avut loc miercuri seară, s-au pus pe tapet și problemele organizației de la Gorj, conduse de către fostul senator Dian Popescu, formațiune care de la alegerile parlamentare din decembrie nu a mai reușit să înregistreze niciun nou membru, ce să mai vorbim de persoane publice cu mare probitate morală, care ar ridica ștacheta partidului. La urechile lui Călin Popescu Tăriceanu au ajuns și informațiile potrivit cărora, Dian nu ține în frâu organizația, că membrii fac ce vor la nivelul consiliilor locale, urmându-și propriile interese, cum se întâmplă la Motru, și că există discuții, din acest motiv, cu partenerii de alianță de la PSD.

De asemenea, s-a auzit la centru că Dian are o imagine proastă, că are datorii, dar și că nu și-a promovat în funcții membrii de partid, pe alianța cu PSD-ul.

Din aceste motive, dar și din multe altele, miercuri seară, s-a decis că ALDE Gorj necesită un coordonator, fiind numit astfel în această funcție chiar secretarul de stat Iulian Robert Tudorache.

Un fazan
Acesta va decide mișcările importante ale ALDE Gorj, în timp ce Dian rămâne cam de fazan în partid, acestuia urmând să i se ofere un post, din care să mănânce o pâine.

În locul lui Dian va fi promovat edilul de la Rovinari, Robert Filip, bine văzut la vârful organizației centrale, acesta urmând să încropească o nouă echipă de conducere, care să facă funcțională formațiunea politică. Degeaba a întins astfel Dian Popescu mesele pe la Hotel Sara fie pentru Călin Popescu Tăriceanu, fie pentru fiul președintelui, prezent luna trecută în Gorj, că situația privind viitoarea conducere a ALDE ar fi deja tranșată, se vehiculează printre membrii partidului.
ANAMARIA STOICA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here