Târgul meșterilor populari începe vineri la Târgu-Jiu

905

Târgul Meşterilor Populari din România debutează vineri la Târgu-Jiu şi aduce aproape 20 de meşteri populari din toate colţurile ţării. Târgujienii, dar şi turiştii care vor poposi în Gorj în aceste zile vor avea ocazia să-şi achiziţioneze produse din ceramică, pielărie, costume populare, sculptură în lemn, icoane, dar şi alte obiecte specifice artei populare.
Cea de-a XVIII-a ediţie a târgului este organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu-Jiu.
Vor fi prezenți meșteri populari din Cluj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Argeș, Bistrița Năsăud, Maramureș, Bihor și Gorj. Cei care doresc să cumpere creațiile meșterilor populari sunt așteptați în centrul municipiului Târgu-Jiu, chiar lângă sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, începând de vineri, 26 august, ora 11.00, odată cu deschiderea oficială a evenimentului, și până duminică. Târgul meșterilor populari din România este un proiect demarat în 2005 de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here