Târgujienii trebuie să pună mâna pe lopată

244

Cetăţenii din municipiul nostru trebuie să se mobilizeze şi să cureţe zăpada de pe trotuar, din faţa locuinţelor, sau scărilor de bloc.  Şi comercianţii sunt obligaţi să acţioneze în consecinţă pentru a curăţa stratul de zăpadă din faţa magazinelor. Cei care nu se supun, riscă să fie sancţionaţi, amenzile ajungând până la cinci sute de lei.

Târgujienii trebuie să pună mâna pe lopeţi pentru a curăţa zăpada de pe trotuarele din faţa locuinţelor sau, după caz, a magazinelor care le aparţin. În caz contrar ei riscă să fie sancţionaţi cu amenzi de până la 500 lei. Încă de sâmbătă, cei mai mulţi comercianţi au trecut la treabă, curăţând zăpada din faţa magazinelor. La fel au făcut şi cei mai conştiincioşi dintre locuitorii municipiului nostru, îndepărtând zăpada din faţa curţilor locuinţelor proprii, sau de pe aleile scărilor de bloc.
Există, totuşi, şi excepţii, autorităţile amintindu-le celor în cauză că riscă să fie sancţionaţi.

Atenţie la parcarea autoturismelor!
Târgujienii care îşi lasă maşinile parcate aiurea, încurcând astfel acţiunea de deszăpezire riscă amenzi cuprinse între 200 şi 500 lei. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, proprietarii de autoturisme sunt obligaţi să elibereze strada atunci când începe activitatea de deszăpezire, iar cei care nu respectă această hotărâre pot fi sancţionaţi.
Poliţiştii locali vor aplica somaţii, iniţial, iar dacă în urma verificărilor efectuate se va constata că proprietarii autoturismelor nu ţin cont de aceste avertismente, se va trece la amendarea lor.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here