Târgujienii sunt rugaţi să nu risipească apa

164

aparegio (3)Autorităţile locale din municipiul Târgu-Jiu fac un apel către cetăţeni să fie raţionali în privinţa consumului de apă. Deja, în anumite cartiere ale oraşului, sunt probleme în privinţa presiunii. Din acest motiv, reprezentanţii primăriei atrag atenţia celor care udă grădinile că vor fi debranşaţi dacă vor fi prinşi de către echipele constituite la nivelul operatorului Aparegio.

Temperaturile extrem de ridicate cu care ne-am confruntat i-au determinat pe cetăţenii cu grădini să-şi irige culturile. Apa folosită pentru salvarea legumelor provine din reţeaua oraşului. Din acest motiv, la orele de vârf, în anumite cartiere, s-au înregistrat probleme în privinţa presiunii apei la robinet. Pentru a evita agravarea acestei situaţii, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu apelează la buna credinţă a târgujienilor. „Am avut semnale că mai scade presiunea la apă mai ales seara, la orele de vârf. Canicula impune anumite măsuri pentru o mai bună gestionare a resurselor de apă existente. Facem, aşadar, un apel la cetăţenii de la Târgu-Jiu să fie cât mai raţionali în utilizarea apei potabile; asta înseamnă să se evite orice fel de risipă prin udatul grădinilor, platformelor betonate, maşinilor şi aşa mai departe”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Sancţiuni pentru cei care îşi irigă grădinile

gradina facuta de mineReprezentanta Primăriei a mai spus că „foarte multă apă se foloseşte la irigaţii, mai ales în cartierele cu case; nu sunt, deocamdată, probleme în ceea ce priveşte furnizarea apei potabile, dar aceste măsuri restrictive trebuie să fie impuse încă de acum, ca să nu fie o problemă serioasă în următoarele zile”. Cetăţenii care ignoră sfaturile autorităţilor locale şi se încăpăţânează să-şi ude grădinile în perioada caniculară, trebuie să ştie că riscă să fie debranşaţi. „La nivelul firmei Aparegio au fost constituite echipe de control şi verificare; se deplasează în fiecare zi în teren aceste echipe şi verifică, în special, cartierele care sunt cu case, pentru a vedea toate formele de risipă şi, bineînţeles, controlul apei. Sunt şi persoane care au surse proprii de apă, fântâni sau puţuri, dar ei, evident, nu fac apel la reţeaua oraşului, aşa că nu ridică probleme. Cei care sunt depistaţi că folosesc apa în mod iraţional vor primi mai întâi un avertisment, după care vor fi debranşaţi. Într-adevăr, se plăteşte apa, dar trebuie ţinut cont că suntem într-un oraş civilizat şi trebuie să ne gândim şi la cei care au presiune scăzută din cauza consumului iraţional”, confirmă Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Prin urmare, cetăţenii municipiului nostru ar trebui să ţină cont de recomandările autorităţilor locale, pentru a nu fi sancţionaţi, dar şi pentru a se evita apariţia problemelor privind furnizarea apei potabile.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here