Târgujienii şi-au petrecut serile pe Insuliţă, la Festivalul Berii

179

DSCN0925Nenumăraţi gorjeni au ales să-şi petreacă serile pe Insuliţa de pe Jiu, la Festivalul Berii. Terasele cu mici şi bere erau neîncăpătoare după lăsarea întunericului. Parcările amenajate în apropierea insuliţei erau şi ele arhipline.

Nici parcul de distracţii nu era mai puţin aglomerat, tinerii şi copiii făcând rând în aşteptarea unui loc în tiribombe sau maşinuţe. An de an la Festivalul Berii mii de persoane vizitează Insuliţa de pe Jiu, pe parcursul celor câteva zile, cât durează evenimentul. La fel s-a întâmplat şi la ediţia din acest an, chiar dacă manifestarea a avut loc în luna august, în plină perioadă a concediilor, când majoritatea târgujienilor sunt plecaţi din localitate. Totuşi, un număr foarte mare DSCN0909de petrecăreţi a trecut „pragul” festivalului.

Vineri, cea mai aglomerată seară

Cu toate că Festivalul Berii de la Târgu-Jiu a debutat la începutul săptămânii trecute, nivelul maxim din punct de vedere al aglomeraţiei atingându-se vineri seara. Explicaţia acestui fenomen este simplă: în acea seară pe scena amenajată de autorităţile locale pe Insuliţa de pe Jiu au urcat Ansamblul Folcloric „Maria Lătăreţu” şi Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Iubitorii de folclor au profitat de seara călduţă de vară şi s-au deplasat în număr mare pe insuliţă, pentru a asista la spectacolul de muzică populară pus în scenă de cele două ansambluri folclorice. Tinerii, dar nu numai, nu au ratat ocazia de a se prinde în horă pe ritmurile melodiilor populare gorjeneşti. După spectacol, cu greu mai găseai un loc liber la vreo terasă; chiar în timpul concertului, mulţi au preferat să se furişeze printre spectatori şi să-şi caute o masă unde să poată savura o bere rece şi câţiva mititei.

Ion Tudor: „Nu s-au înregistrat incidente”

Şi sâmbătă seara a continuat petrecerea, participanţii deplasându-se pe insuliţă şi de această dată într-un număr mare. Pentru supravegherea bunului mers al evenimentului, nu au lipsit dintre petrecăreţi nici reprezentanţii autorităţilor locale, primarul Florin Cârciumaru putând fi văzut printre oameni alături de colegii săi. De altfel, siguranţa cetăţenilor a fost asigurată de către poliţiştii locali. Ei au fost şi cei care i-au ghidat pe şoferi să-şi găsească un loc în parcarea aglomerată. Activitatea acestora era coordonată de însuşi şeful lor, Ion Tudor, care a fost mereu atent la fiecare detaliu şi fiecare mişcare. Tudor a declarat, sâmbătă seara că „nu s-au înregistrat incidente şi nu au fost probleme”. Prin urmare, voia bună a fost la cote maxime pe Insuliţă, pe parcursul perioadei Festivalului Berii şi niciun incident nu a tulburat cheful de distracţie al participanţilor. Trebuie menţionat faptul că cei mici au fost traşi, în mod deosebit, de piscina cu baloane. De dragul copiilor, părinţii au scos din buzunare bani frumoşi, pentru că micuţii parcă nu se mai săturau de acest sport nou pentru oraşul nostru. Încasările proprietarilor piscinei au fost pe măsura aglomeraţiei create în jurul acesteia. Petrecerea a continuat şi duminică seara pe Insuliţa de pe Jiu, când organizatorii au pregătit pentru participanţi un concert cu Delia Matache, Nick Kamarera şi VH2, dar şi alte surprize.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here