Târgujienii se vor bucura în curând de Festivalul Naţional de Muzică Folk şi Baladă „Poarta Sărutului”

284

În perioada 10-12 august 2012 va avea loc la Târgu-Jiu, în incinta Teatrului de Vară, Festivalul Naţional de Muzică Folk şi Baladă „Poarta Sărutului”, organizat de Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu, festivalul ajungând la a XI-a ediţie.

Muzică, rafinament si bun gust sunt elementele de valoare ale evenimentului cultural oferit de Festivalul Naţional de Muzică Folk şi Baladă „Poarta Sărutului”. Acesta promite târgujienilor trei seri de excepţie, 10, 11, şi 12 august. În fiecare seară vor fi susţinute recitaluri ale artiştilor de renume din ţară, dar şi din străinătate. Vor evolua pe scenă 80 de concurenţi iar scopul acestui festival important este acela de a promova valori, reprezentative pentru folk-ul românesc.
Juriul ediţiei va fi condus de Mircea Baniciu împreună cu directorul Festivalului, Viorel Gârbaciu.
O parte din suma necesară pentru realizarea evenimentului este sponsorizată de Consiliul Local Gorj, iar valoarea acestei sume se ridică la 14.000 de lei. Important de ştiut că acesta va acoperi doar o parte din cheltuielile ce presupun acest eveniment.
Tot cu ocazia Festivalului se vor organiza lansări de albume discografice ale personalităţilor prezente la acest mare eveniment de la Târgu–Jiu. În plus, vor fi acordate diplome de excelenţă şi premii în bani personalităţilor folk-ului românesc.

Susţinătorii festivalului
Ca în fiecare an, acest eveniment grandios a fost şi este susţinut de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, Centru Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”, Centrul Municipal de Cultură “Constantin Brâncuşi”, dar şi de organizaţiile nonguvernamentale, media scrisă şi audio-vizuală locală şi naţională.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here