Târgujienii pot câştiga o zonă de picnic complet amenajată pentru oraş

121

Campania de informare, educare şi responsabilizare referitoare la colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje „Ai colectat? Ai câştigat!” se prelungeşte cu o lună şi jumătate. Astfel, campania demarată pe 18 iunie 2012, va continua până la data de 9 septembrie 2012, în toate cele 23 de localităţi-cheie din ţară în care se desfăşoară în prezent campania, printre care şi Târgu-Jiu, Craiova.

În doar 5 săptămâni, în perioada 25 iunie-25 iulie, cetăţenii celor 23 de oraşe în care s-a derulat campania au primit foarte bine iniţiativa reprezentanţilor şi au fost foarte receptivi faţă de obiceiul de colectare selectivă. Până acum, aproximativ 33.000 de oameni au fost premiaţi, pe loc, la punctele de colectare selectivă din oraşul lor şi au primit automat şansa de a se înscrie în tombola pentru marele premiu – o maşină! “Este nevoie de timp pentru ca un gest simplu, cum este colectarea selectivă, să devină obicei. În acest sens şi din dorinţa de a veni în sprijinul celor care au colectat selectiv în campanie, dar şi al celor care nu au reuşit încă să participe, oferindu-le mai multe şanse de a câştiga, am decis să prelungim campania cu alte 6 săptămâni”, a precizat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Zece deşeuri
Astfel, în perioada 30 iulie – 9 septembrie toţi cetăţenii sunt aşteptaţi cu minimum 10 deşeuri de ambalaje la containerele de colectare selectivă, amplasate în oraşul lor. Aceştia pot câştiga un premiu eco pe loc şi primesc şansa de a intra în tombola pentru Marele Premiu, un autoturism. Mecanismul de înscriere în tombolă este acelaşi: participantul va primi, de la promoterii colectării selective, pentru minimum 10 deşeuri de ambalaje, un tichet răzuibil pe care este înscris un cod unic. Pentru a intra în tombola pentru premiul cel mare, participantul are la dispoziţie două modalităţi: să înscrie codul unic de pe tichet pe site-ul campaniei: www.ColecteazaSelectiv.ro sau să îl trimită un mesaj la 1899, număr cu tarif normal, valabil în toate reţelele de telefonie mobilă.

Cu cât mai muţi prieteni, cu atât mai multe şanse la câştig
Mai mult decât atât, dacă participanţii îşi vor convinge şi prietenii să li se alăture la colectatul selectiv, şansele lor la marele premiu cresc proporţional. Pentru fiecare prieten adus la punct, care colectează la rândul său minimum 10 deşeuri de ambalaje, participantul primeşte un tichet în plus, având astfel încă o şansă de a câştiga un premiu eco pe loc şi o şansă în plus la tombola pentru câştigarea maşinii. Totodată, oraşul care va strânge cele mai multe cantităţi de deşeuri de ambalaje are şansa de a primi din partea Eco-Rom Ambalaje o zonă de picnic complet amenajată. Nu ar strica Târgu-Jiului o astfel de zonă. Promoterii colectării selective vor surprinde participanţii în fiecare zi de sâmbătă şi duminică, între orele 10:00-13:00, la punctele de colectare anunţate pe site-ul www.ColecteazaSelectiv.ro. „Am pregătit numeroase surprize pentru cei care colectează selectiv, atât la puncte cât şi în mediul online. Promoterii colectării selective vor fi prezenţi şi în principalele zone de distracţie ale cetăţenilor – zonele de picnic, ştranduri, parcuri – şi la cele mai importante evenimente din cele 23 de oraşe – festivaluri, concerte, Zile ale Oraşului. În plus, persoanele care vor posta pe pagina de Facebook Eco-Rom Ambalaje poze de la punctele de colectare – unde ei, împreună cu prietenii, colectează selectiv – au şansa de a câştiga premii pentru întreg grupul!”, a mai declarat Sorin Cristian Popescu. Este cunoscut faptul că prin această campania „Ai colectat? Ai câştigat!”, Eco-Rom Ambalaje urmăreşte creşterea interesului populaţiei pentru colectarea selectivă, astfel încât cantităţi importante de deşeuri de ambalaje să fie valorificate şi reciclate.
Andrada Bărăiataru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here