Târgujienii, înştiinţaţi de primărie să-şi asigure locuinţele

135

budulanPrimăria Târgu-Jiu va trimite în următoarele săptămâni înştiinţări către toţi cetăţenii din municipiu care nu şi-au asigurat locuinţele să facă acest lucru pentru a ocoli amenzile prevăzute de legile în vigoare.

Polul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) urmează să trimită Primăriei Târgu-Jiu baza de date cu târgujienii care şi-au încheiat poliţa de asigurare obligatorie a locuinţelor. „Suntem implicaţi în întocmirea situaţiei privind contribuabili persoane fizice şi juridice care au în proprietate clădiri cu destinaţie de locuinţă şi transmiterea acestei situaţii societăţii Polului de Asigurare Împotriva asigurari locuinteDezastrelor (PAID), care întruneşte toate societăţile care au ca şi profil de activitate asigurarea locuinţelor, printre alte activităţi. Acest lucru s-a realizat încă de anul trecut, când am întocmit această situaţie şi am transmis-o PAID-ului. Acum. aşteptăm ca de la această societate să se întoarcă date legate de numărul de persoane de pe raza municipiului Târgu-Jiu care au realizat asigurarea obligatorie”, a declarat Mariana Budulan, şefa Direcţiei Publice de Venituri Târgu-Jiu.

Date accesate după 15 iulie

În acest sens, Prefectura Judeţului Gorj a furnizat Primăriei Târgu-Jiu adresa unui site web pe care sunt postate informaţii legate de beneficiarii acestor asigurări obligatorii a locuinţelor din Târgu-Jiu, site ce va putea fi accesat doar după data de 15 iulie a.c, când este termenul limită pentru întocmirea asigurărilor obligatorii ale locuinţelor. „Am primit o parolă şi un nume de utilizator. Începând cu 15 iulie vom putea accesa aplicaţia şi o vom completa ori de câte ori ne cere PAID-ul. Vom proceda la înştiinţarea cetăţenilor în termen de trei zile de la primirea acestei situaţii, după care va urma o perioadă de distribuire a acestor înştiinţări precum şi de luare a măsurilor pe care legea le prevede de intrare în legalitate, adică de aplicare a sancţiunilor. Sancţiunile prevăzute de lege sunt amenzi cuprinde între 100 şi 500 de lei cu posibilitatea achitării la jumătate în maxim 48 de ore. Sancţiunile vom începe să le aplicăm din luna august”, a precizat directoarea Direcţiei Publice de Venituri din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

44.000 de imobile în Târgu-Jiu

Poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor sunt întocmite de toate societăţile de asigurare. Prima de asigurare este de 20 de euro pe an pentru imobilele construite din beton sau cărămidă arsă, şi de 10 euro pe an pentru cele construite din cărămidă nearsă sau lemn. Mariana Budulan a precizat că la nivelul municipiului Târgu-Jiu sunt înregistrate un număr de 44.000 de imobile ale persoanele fizice, cărora li se mai adaugă câteva ale persoanelor juridice ce deţin spaţii cu destinaţie de locuinţă.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here