Târgujienii cu actele de identitate expirate, rugaţi să se prezinte la DPCLEP

136

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgu-Jiu solicită cetăţenilor să-şi verifice valabilitatea documentelor de identitate, astfel încât să nu aibă surpriza de a nu putea participa la alegerile pentru parlamentare ce vor avea loc pe data de 9 decembrie sau în activitatea de zi cu zi.

În prag de alegeri electorale, la nivelul municipiului Târgu-Jiu încă există mulţi cetăţeni cu drept de vot care nu sunt intraţi în legalitate deoarece nu şi-au înnoit actele de identitate expirate ori pur şi simplu nu şi-au procurat o carte de identitate. “Noi am fost şi vom fi întotdeauna la dispoziţia cetăţenilor astfel încât să le reînoim aceste acte, fie că au expirat, fie că şi le-au pierdut, deteriorat sau şi-au schimbat numele, fie că au împlinit vârsta de 14 ani şi nu s-au pus în legalitate. În preajma campaniei electorale şi nu numai ori de câte ori ni se dă posibilitatea noi venim în faţa dumneavoastră cu deja bine cunoscutul nostru mesaj către cetăţeni de a-şi verifica valabilitatea actelor de identitate astfel încât să nu fie probleme nici la viitoarele alegeri care vor avea loc pe data de 9 decembrie dar nici în activitatea de zi cu zi”, a precizat Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu. Tot în această perioadă, angajaţii DPCLEP au aplicat 964 de vize de reşedinţă şi au verificat registrul naţional de evidenţă a persoanelor la 14.473 de cetăţeni. Pentru a veni în întâmpinarea acelor persoane cu dizabilităţi, acele persoane fie că sunt internate în unităţile de ocrotire socială, fie sunt persoane fizice dar nu sunt transportabile, reprezentanţii instituţiei au realizat 69 de astfel de acţiuni cu camera mobilă la astfel de solicitare, prilej cu care au pus în legalitate nu mai puţin de 231 de persoane.

Acte de identitate, eliberate în primele 9 luni ale anului
În primele nouă luni ale anului serviciul de evidenţă din cadrul Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor a eliberat nu mai puţin de 12.587 de acte de identitate, dintre care 12.081 cărţi de identitate definitive, şi 506 de acte de identitate provizorie. Potrivit aceleaşi surse, angajaţii DPCLEP, tot pentru a diminua numărul de persoane fără acte de identitate, au realizat 84 de acţiuni de control în unităţile sanitare şi de protecţie de pe raza municipiului Târgu-Jiu. Sau în acele unităţi gen Suseni, Dobriţa care sunt arondate instituţiei noastre astfel încât am pus în legalitate 157 de beneficiari al acestor instituţii de ocrotire, tocmai pentru a avea forme legale pentru a sta în aceste instituţii şi de ce nu de a-şi exercita dreptul la vot. “Cu părere de rău vă pot spune că, cu toate că de la începutul anului am făcut foarte multe acţiuni de sensibilizare a cetăţenilor, am înaintat invitaţii nominale tot se mai găsesc persoane care nu sunt puse în legalitate. Cea ce vă pot spune că dintr-un total de 138 de mii, 57 de persoane reprezentând populaţia municipiului Târgu Jiu şi acelor 11 comune arondate instituţiei noastre la data de 1 noiembrie 2012 figurau în evidenţele noastre 1914 persoane ale căror acte de identitate expiraseră. Dintre acestea 676 reprezintă restanţe justificate pentru noi, în sensul că fie sunt plecate în străinătate s-au mutat în alte localităţi din România dar nu şi-au perfectat actele. Noi continuam aceste acţiuni şi nu mai devreme de începutul acestei luni am înaintat 717 invitaţii nominale pentru persoanele care în trimestrul III din 2012 nu s-au pus în legalitate în acest sens. Îi aşteptăm să se prezinte la serviciile noastre. Cetăţenii care între timp s-au prezentat şi şi-au reînoit actele de identitate îi rugăm să nu ia în calcul aceste invitaţii”, a mai adăugat Lungu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here