Târgujienii au sărbătorit Valentine’s Day prin ploaie

228

După ce anul trecut târgujienii au avut parte de un Valentine’s Day strivit de nămeţi, în acest an sărbătoarea iubirii a fost udată de ploaie. Chiar şi aşa, tinerii nu s-au sfiit să-şi arate iubirea. Mulţi dintre îndrăgostiţi au profitat din plin de surprizele pregătite de autorităţile locale, ducându-şi sufletul pereche la film, sau declarându-şi public iubirea în cadrul concursurilor organizate cu sprijinul Primăriei Târgu-Jiu.

În acest an, sărbătoarea iubirii în variantă americană – Valentine’s Day – nu a avut parte de o vreme deloc plăcută. Temperaturile scăzute şi ploaia rece nu i-au împiedicat, totuşi, pe îndrăgostiţii din Târgu-Jiu să-şi arate iubirea cum se pricep ei mai bine. Pentru a veni în sprijinul lor, autorităţile locale au pregătit o serie de surprize. Astfel, în intervalul orar 10:00 – 14:00, s-a desfăşurat concursul „Cea mai frumoasă declaraţie de dragoste”, în cadrul unor emisiuni matinale la posturile de radio locale. Curajoşii care au ţinut să facă publică iubirea lor au primit premiile constând în: 5 torturi de la o cofetărie, 5 cine romantice la un restaurant din Târgu-jiu, 6 bonuri valorice la o pizzerie din municipiu şi 3 bonuri valorice la o altă pizzerie – un bon valoric conţine două pizza şi două băuturi răcoritoare.

Invitaţie la film şi teatru
Târgujienii care au dorit să opteze pentru un stil mai clasic al zilei îndrăgostiţilor au avut posibilitatea de a merge la film, sau la teatru. Filmul „Declaraţie de dragoste”, oferit de Cinematograful „Sergiu Nicolaescu”, în regia lui Nicolae Corjos a rulat în data de 14 februarie la orele 16:00 şi 18:00. Intrarea s-a făcut numai pe bază de invitaţie, care a putut fi ridicată de la Centrul de Informare a Cetăţenilor din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. De asemenea, iubitorilor de teatru li s-a oferit posibilitatea de a urmări un spectacol prezentat de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” cu piesa „Tache, Ianche şi Cadâr”, de Victor Ion Popa, în regia lui Marian Negrescu.

Pregătiri pentru Dragobete
Tradiţionala sărbătoare a iubirii la români, Dragobetele, se sărbătoreşte şi în acest an în Parcul Central al municipiului Târgu-Jiu, la Poarta Sărutului. În intervalul orar 17:00 – 18:00, îndrăgostiţii se vor delecta cu muzică de promenadă cu Fanfara „Armonia”.
La ora 18:30 este programat un spectacol de cântec şi joc oferit de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Vor fi puse în scenă şi obiceiuri de Dragobete. Îşi dau concursul membrii Ansamblului „Doina Gorjului”, dirijaţi de maeştrii Marcel Parnica şi Aurel Blondea, corpul de balet al Ansamblului condus de maestrul Valeriu Saraolu, împreună cu interpreţii: Ion Ghiţulescu; Maria Loga; Victoriţa Lăcătuşu; Valentin Sanfira; Olguţa Berbec; Mirela Tapotă Lătăreţu; Roberta Crintea; Claudia Toropu; Georgiana Bîrsac; Natalia Gorjeanu; Alexandra Bleaje şi Reli Sandal. Sonorizarea şi luminile vor fi asigurate de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.
Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” a declarat că „va fi o întâlnire de cântec şi joc, iar spectatorii vor putea să intre în horă. Ar fi păcat ca sărbătorile noastre tradiţionale, cum este şi Dragobetele, să se piardă”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here