Târgujienii, așteptați să-și ridice alimentele europene până pe 9 septembrie

302

Direcția Publică de Protecție Socială (DPPS) din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu anunță beneficiarii de produse alimentare europene că termenul limită pentru ridicarea acestora este data de 9 septembrie. Cutiile cu alimente se pot ridica în intervalul orar 07.00-15.00. În total s-au primit 18.000 de cutii cu produse, până la această oră 4.038 de târgujieni intrând în posesia alimentelor europene, restul fiind așteptați să și le ridice.

Nu mai puțin de 9.000 de târgujieni beneficiază, în acest an, de alimente de la Uniunea Europeană. Distribuirea acestora se face până la data de 9 septembrie. “Putem să distribuim produsele până la data de 9 septembrie. Rugămintea mea către cetățenii care știu că se încadrează în cele patru mari categorii de beneficiari este să vină să ridice aceste produse, pentru că avem stabilit un termen pentru distribuire, dată de la care probabil se vor lua alte măsuri în privința produselor alimentare. Până la această dată noi am primit o cantitate de 18.000 de cutii de alimente, corespunzător unui număr de 9000 de beneficiari, 7371 de beneficiari pe listele inițiale, restul se referă la acele categorii care pot să intre în sistem după data întocmirii listelor. Până la această dată am reușit să distribuim unui număr de 4.038 de persoane. Deci avem în stoc produsele alimentare și așteptăm oamenii să vină să le ridice”, a precizat Alina Toader, director executiv adjunct în cadrul Direcției Publice de Protecție Socială (DPPS) Târgu-Jiu.

Câte două cutii pentru fiecare beneficiar
Pentru a ridica alimentele, beneficiarii trebuie să se prezinte cu buletinul, copie şi original, şi un act alimente europene (1)doveditor de încadrare în una din categorii. „Avem pus la dispoziție depozitul din Piața centrală; fiecare cetățean primește câte două cutii cu conținut identic și undeva la 8,8 kilograme greutate, fiecare. La ridicarea alimentelor, beneficiarii trebuie să prezinte documentele necesare prevăzute de legislație, prin care atestă faptul că se încadrează în prevederile legii pentru a beneficia de aceste produse; în plus, aceștia trebuie să prezinte și actul de identitate în original și copie xerox. Beneficiarii de alocație de susținere a familiei, deci cei care primesc alocație complementară sau monoparentală, beneficiarii de ajutor social, persoanele cu handicap grav și accentuat fără limită a venitului și șomerii cu șomaj de până la 450 de lei pe lună sau pensionarii ale căror pensii cumulat nu depășesc suma de 450 lei pe lună. Programul de distribuție este de la ora șapte la ora 15.00 în fiecare zi”, a menționat Alina Toader, reprezentanta DPPS.
Fiecare pachet de alimente europene conține: făină albă – 1 kilogram, mălai – 2 kilograme, paste făinoase – o pungă de 400 grame, ulei – 2 litri, zahăr – o pungă, o conservă de carne de vită, o conservă pateu de ficat, orez – 1 kilogram, o conservă paste de tomate și fasole boabe – o pungă de 500 de grame.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here