Târgujian, printre tinerii manageri de top ai anului 2019! – Și-a pus amprenta pe cea mai înaltă clădire din România și a fost project manager pentru Catedrala Mântuirii Neamului

2184

Andrei Corobea-Birceanu s-a născut în Târgu-Jiu și de câțiva ani își desfășoară activitatea în București pe segmentul construction management. În luna iulie, acesta a fost nominalizat în Top 100 tineri manageri din România de către revista Business Magasin. Are un CV profesional impresionant, tânărul gorjean reușind performanța ca la 27 de ani să fie numit Project Manager de către Antreprenorul General pentru proiectul Catedrala Mântuirii Neamului, funcție pe care a ocupat-o pentru o perioadă de aproape 3 ani, Andrei făcând parte și din echipa care a coordonat managementul pe proiectul SKY TOWER BUCURESTI, clădirea cea mai înaltă din România, având 137 de metri înălțime. 

Managerul Andrei Corobea-Birceanu are 33 de ani, acesta finalizând cursurile Colegiului Național,, Ecaterina Teodoroiu” în 2005, apoi cursurile Universității Tehnice de Construcții din București în 2010, studiile completându-le cu un masterat și alte specializări în management. ,,După coordonarea cu succes a unui proiect de portofoliu pentru grupul ONE – One Charles de Gaulle, în calitate de manager de proiect în cadrul unei multinaționale de referință din domeniul construcțiilor, am ales calea antreprenoriatului. Am pus bazele unei companii special gândite pentru piața din România care să raspundă celor mai exigente criterii de performanță în managementul de proiect. Aveam cunoștințele, abilitățile necesare, energia și contextul potrivit al pieței pentru a face această tranziție. Eva Build avea să fie emblema unui nou început care să aducă mulțumire, în primul rând, familiei pentru suportul continuu la clădirea carierei și promisiunea către potențialii parteneri a unui concept bazat pe ,,engineering skills” – motto-ul companiei”, explică într-un interviu acordat realizatorilor topului amintit, Andrei Corobea-Birceanu. El a subliniat că astfel a marcat o nouă etapă de dezvoltare profesională. Apoi susține că a coordonat la cererea ONE ,,cel mai inovativ complex cu funcțiune mixtă din București din acest moment – ONE Floreasca City – (3 clădiri rezidențiale cu 236 apartamente de lux și o clădire de birouri cu o suprafață de aproximativ 100.000 mp.”.

Proiecte de anvergură
Urmează preluarea celei de- a doua investiții ONE -One Verdi Park (Complex cu funcțiune mixtă format dintr-o clădire rezidențială și o clădire de birouri cu parter comun cu centru comercial; suprafață construită aproximativ 60.000mp, dar și asumarea calității de administrator pentru 3 companii din cadrul grupului, dar și administrarea unui buget pentru aceste investitii de peste 150 mil. euro. ,,Un alt moment important a fost când, la vârsta de 27 de ani, am fost numit Project Manager de către Antreprenorul General pentru proiectul Catedrala Mântuirii Neamului, funcție pe care am ocupat-o pentru o perioadă de aproximativ trei ani. Proiectul respectiv a fost cel mai solicitant până în acest moment și a ridicat probleme majore de logistică în vederea construirii, și o serie de soluții tehnologice pentru optimizarea din punct de vedere cost și timp. Pot să spun că în cadrul acestui proiect am atins un nivel foarte ridicat de cunoștințe și am înțeles vocația de manager”, a mai spus tânărul antreprenor.,,Alt proiect de referință în care am fost implicat a fost SKY TOWER BUCUREȘTI, cea mai înaltă clădire din România, ca membru în echipa de ingineri care a coordonat managementul din partea Antreprenorului General. Implicarea în toate aceste proiecte de o înaltă exigență profesională au presupus multe sacrificii personale. O persoană cheie, fără de care parcursul meu profesional nu ar fi fost același, este soția mea. A înțeles cât de importantă este cariera pentru mine și a înțeles cât de necesar este să investești timp în acest proces. Împreună, am clădit o familie frumoasă de care suntem mândri, avem doi copii. O fetiță, Eva și un băiat, Iosif. Lor le datorez energia cu care mă implic în tot ceea ce fac”, a precizat Andrei, spunând că prezența sa în Top 100 l-a făcut să își dorească să împărtășească această bucurie cu cei din orașul său natal.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here